Sidor

2012-12-15

Bokhyllestök för nya böcker

Denna veckan kan jag möjligtvis gått lite över styr. Men bara lite. Jag kan liksom inte hjälpa att jag hade namnsdag och fick 50 kronor i rabatt på cdon. Jag kan inte heller hjälpa att jag råkade klicka hem någon extra bok när jag ändå beställede julklappar på adlibris. Och sen att jag fick tillfälligt hjärnsläpp när jag var på loppis var inte heller mitt fel. Måsta varit något i luften. Sen att jag råkade vinna en bok också var absolut inte mitt fel. Det var bara tur.

  • Bitterblue av Kristin Cashore. Jag måste helt enkel läsa slutet på denna underbara fantasyserie. Och vänta till mars kändes faktiskt rätt så jobbigt. Så nu har jag först boken i pocket, andra boken inbunden, och tredje boken i storpocket på engelska. Blir jättesnyggt i bokhyllan. Verkligen!
  • Anna Karenina har jag velat läsa ett tag nu. Har tidigare inte läst något av de stora ryssarna och denna känns som det självklara valet. Men jag var inte riktigt beredd på hur stor den är. Den kanske ser lite ut brevid Bitterblu men låt inte ögat lura er. Det är en storpocket på närmare 900 sidor och med rätt så liten text. Känns som det är en läsning som varar en hel månad.
  • Magikerna av Lev Grossman var den där vinsten jag talade om. En bok som jag är väldigt sugen på att läsa just nu och med lite tur kommer jag hinna börja på den nu under helgen. Harry Potter för vuxna står det som blurb på baksidan och det lockar ju verkligen. Tack Pocketförlaget för den vinsten.
  • Jane Eyre kräver väl ingen närmare introduktion. Läst den ett par gånger och verkligen älskar denna boken. Och eftersom jag inte äger den men velat göra det länge så slog jag till när den enbart kostade en stor silverpeng. Kanske inte det snyggaste omslaget men jag kan ju alltid köpa den i fler upplagor. Det får man göra när det rör sig om en favoritbok.
  • Nattens begär av Sherilyn Kenyon läste jag en recension om på någon blogg för ett tag sedan. Blev lite sugen på att läsa den och när jag hittade den idag kunde jag inte låta bli. Verkar vara en smått romantisk bok med häxor och vampyrer bland annat. Ska bli spännande att läsa - någon gång i framtiden.
  • Slutligen är det ytterligare två klassiker som fick följa med hem idag. Den oändliga historien av Michael Ende har jag enbart sett som film men jag vet att jag älskade filmen. Därför känns det som en trevlig bok att ha i bokhyllan.
  • Under år 2012 hade jag som mål att läsa något av Charles Dickens. Det har väl gått sådär kan jag säga nu i slutet av året. Läste några kapitel ur David Copperfield på engelska men jag kom aldrig riktigt in i historien. Oliver Twist är nog trots allt den historien som lockar mig mest så nu dick den följa med hem. Så nästa år lär jag väl äntligen läsa något av Dickens.

Slutligen en bild på en av mina bokhyllor. Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker det börjar bli dax att städa och rensa den. Som det är nu får jag inte plats med hälften och den ser bara rörig ut. Jag måste bara komma på hur jag vill sortera bokhyllan. Om jag ska fortsätta som nu - enbart inbundna (och storpocket) i bokstavsordning. Det som blir lite jobbigt är när jag har samma serie i olika format. Dessutom funderar jag på att måla hyllan vit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar