Sidor

2013-03-01

Bokbloggsjerka 1-4 mars

Denna veckan i Annikas bokbloggsjerka vill hon veta:Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?

Vad skulle det kunna vara undrar även jag. Jag skulle kunna skriva poesi men egentligen tycker jag det verkar rätt så torrt och tråkigt - och framför allt svårförståligt.
Jag skulle också kunna skriva biografier och memoarer. Men faktum är att det passar helt enkelt inte mig. Jag är inte intresserad av att veta något om männsikor riktiga liv. Jag vill ha fiktion och saga. Påhittat utav bara f*n. (Ursäkta språket!) Undantaget kan vara en person som intresserar mig väldigt mycket och då gärna en person som redan är död. Och jag är väldigt förtjust i böcker som blandar en känd historisk personlighet och gör det till fiktion - typ Conn Iggulden.
Så summa summarium så läser jag nog det jag känner för. Jag är i alla fall inte rädd för att prova nya genre. Ibland funkar det, ibland inte.

6 kommentarer:

 1. Jag känner lite likadant, jag läser nog det jag vill :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det är ju själva anledningen till att jag läser. För mig och ingen annan.

   Radera
 2. Har själv lite problem med just det. Flaxar dom historiska personerna förbi i handlingen så är det okej, men går man djupare in,så börjar jag alltid fundera på vad som är fakta och vad som är fiktion och det förstör själva läsningen tycker jag.
  Någon som jag tycker balanserar det här bra är Guillio i Arn-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig gör det inte så mycket om det hittas på en massa om personerna. Bara jag vet att jag inte ska luta mig mot det som fakta.
   Arn har jag faktiskt inte läst men funderat på att göra ett tag. Måste bara hitta tiden i alla andra böcker som för tillfället lockar mer.

   Radera
 3. Jag gillar de biografier som är lite fiktion i också, där man undrar vad som är sant eller inte... Bara man som läsare vet att det är så. Kallifatides bok var en sån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis. Kallifatides bok har jag däremot inte hört talas om.

   Radera