Sidor

2013-05-09

Deckare med humor

SpelarenSpelaren av Harlan Coben är första boken om sportagenten Myron Bolitar. Myron (som för övrigt hatar sitt namn) är precis på väg att skriva kontrakt med fotbollens nästa stora stjärna. Men stjärnan har ett förflutet med en försvunnen flickvän som kanske börjar skicka porrtidningar till honom och som dessutom har en syster som en gång för länge sedan var ihop med Myron själv. För att komplicera det hela ytterligare så har fadern precis blivit mördad (ja alltså den försvunna flickvännens och exets far). Med sin trogna vän Win så försöker Myron givetvis lista ut vad det är som händer. Låter det rörigt! Var inte oroliga, det är det...

Trots att det verkar lite rörigt och det är fullt med personer att hålla reda på är det här en mycket bra bok. Jag Älskar böckerna om Myron Bolitar. De är skrivna med en fantastisk humor och jag ser Myron som en av mina favoritdeckarpersoner. Han är inte en gammal avdankad polis som dricker för mycket och lyssnar på opera. Nej istället bor han hemma hos mamma och pappa och föredrar att dricka chokladmjölk. Och hans berättarröst slår det mesta. Ironin är klockren. Precis min typ av humor.

Vad gäller själva deckargåtan är den varken mer eller mindre om ni förstår vad jag menar. Lite småspännande utan att bli fantastisk. En helt okej deckare med andra ord. Att jag sen inte lyckas lista ut slutet är ju alltid ett plus.

Vill du få en dos med ironi och ett gott skratt så tycker jag definitivt att du ska prova på att läsa Spelaren (eller någon av de andra böckerna om Myron). Jag kommer definitivt att läsa flera.4 kommentarer:

 1. Hm, den här serien har funnits på min läslista ett tag. Intressant att höra att den är humoristisk, blir kanske sommarläsning:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt sommarläsning skulle jag vilja drista mig till att säga. Det humoristiska ligger helt klart i det ironiska språket som jag tycker är klockrent.

   Radera
 2. Oj, och jag som köpt de tre första delarna i serien. Ironi är fantastiskt roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ironi är den bästa typen av humor. Sarkasm lika så. Och gillar du ironi tror jag absolut att du kommer gilla böckerna om Myron Bolitar.

   Radera