Sidor

2014-02-26

Omslagsonsdag # 33: Middlegrade

Denna vecka kör Elen på Bokpotaten middlegrade-tema i sin omslagsonsdag´. Jag gillar att läsa middlegrade men jag har inte så där värst många böcker här hemma. Dessa hittade jag i alla fall. OBS! Middlegradeböcker (framför allt icke-svenska) tenderar att vara sjukt snygga över lag.

'
I många av fallen har jag ännu fler i samma serie, bland annat Harry Potter och Kulla Gulla serien. Måste också tillägga att jag gillar den svenska benämningen för barn i middelgrade åldern - Bokslukarålder, låter väl fantastiskt.
Snyggast då?. Jag måste säga båda böckerna i Land of Stories. Jag tycker de är grymt snygga.

16 kommentarer:

 1. Land of Stories-böckerna är ju jättefina.

  SvaraRadera
 2. Åh Kulla- Gulla:). Jag har den serien någonstans hos mina föräldrar om inte nu mössen har ätit upp dom;). Land of Stories är snygga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulla Gulla är verkligen nostalgi. Har tänkt läsa om dem någon gång bara för att se om de fortfarande är lika bra. Fast kanske ska man låta bli, kan ju sabba minnena.

   Radera
 3. Land of stories var jättesnygga, särskilt den lila :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dessa omslagen väldigt mycket. Verkligen böcker som gjorda för mig.

   Radera
 4. Kulla-Gulla var ju en nostalgitripp! Undrar var dom böckerna finns idag, säkert hos mina föräldrar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har letat hem mina från föräldrarna. Nu står de fint i hyllan i väntan på läsning.

   Radera
 5. Omslagen till Land of stories är jättefina. Jag valde också ett av omslagen till Vargbröder-serien och ett från Harry Potter, men inte samma som dig ser jag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vargbröderserien har jag faktiskt bara första boken. Hittade den på en loppis på en femma men har tyvärr inte blivit av att jag läst den. Vad gäller Harry Potter valde jag det omslag jag tycker är snyggast.

   Radera
 6. The Land of Stories-böckerna är båda superfina, men min favorit är nog den blå/lila till höger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att båda är superfina, men måste jag välja så tror jag att jag väljer det gröna, det känns gladare och får mig att bli riktigt glad.

   Radera
 7. Kulla-Gulla och Gripes böcker är ren nostalgi. Tyvärr äger jag inte de böckerna utan dem lästa jag på den tiden när jag raidade biblioteket varje vecka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulla Gulla är den serie jag kommer ihåg som ett av de första riktigt bra läsminnena. Mamma och jag hade väldigt underbara stunder tillsammans med Gulla.
   Gripe kan jag ärligt säga att jag läst dåligt av över lag. Denna boken har jag till exempel inte läst, hittade på loppis för 10 kronor och tänkte att det var dags att läsa den nu. Den är ju så fin.

   Radera
 8. Ojoj KullaGulla vilken flashback till barndomen jag fick...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får man. Och det är väl kul med böcker som lever kvar så som den serien gör.

   Radera