Sidor

2014-11-11

Skämmerskans dotter av Lene KaaberbölDina har en väldigt speciell gåva. Bara genom att se en annan människa i ögon får hon veta allt den personen skäms för. Detta är inte en gåva Dina är så där väldans förtjust i för det visar sig att ingen riktigt vill vara vän med henne för den sakens skull.
Fast en dag ändras livet ganska radikalt för Dina. Hennes mor (som har samma gåva) kallas iväg för att bedömma om en person är en mördare. Den som anklagas för mord är Nicodemus, kronprinsen över kungariket. Men är han verkligen skyldig...


Jag gillar definitivt den här boken. Jag tycker att den är spännande, välskriven, underhållande och fin. Tycker om att det är en fantasy för de lite yngre som ändå klarar av att fånga mig som 30-årig läsare. Jag känner definitivt att boken hela tiden håller mig fast och vill att jag ska läsa mer och mer och mer. Så pass att jag faktiskt blev lite orolig när jag märkte att jag inte kunde få tag på fortsättningen på någon av de stora nätsidorna. Som tur väl är så visade det sig att ett av filialbiblioteken i kommunen hade dem, så nu vet jag vad jag ska göra snart.


3 anledningar till varför Skämmerskans dotter är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Det är alltid ett plus i min bok när en författare lyckas skriva böcker som lockar både vuxna och barn. Då blir det så bra och det tyder på en förståelse för barn. Plus, plus, plus....

2. Jag gillar den typ av gåva som figurerar i boken. Det är verkligen inte någon eftersträvansvärd gåva, men trots det så visar det sig att den kan vara ganska bra att ha i alla fall.

3. Hur boken spelar på gott och ont. För det finns definitivt en väldigt ond karkatär som jag verkligen avskyr, men det finns också många goda, vänskapliga karaktärer som gör att boken på något sätt känns trovärdig. En trovärdig bok, som inte anspelar på någon som helst reell verklighet är bra skriven. Så enkelt är det.

Skrämmerskans dotter får 4/5 i betyg av mig.

2 kommentarer:

  1. Den här läste jag för två år sedan (tror jag det var) och minns att jag gillade den riktigt mycket. Tyvärr hann jag inte färdigt med den, eftersom den var en del i en kurs. Jag ska se till att låna den från biblioteket igen, jag vill så gärna veta hur det slutar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, då tycker jag absolut att du ska försöka få tag på den och läsa slut den. Jag gillade slutet, och resten av boken med för den delen.

      Radera