Sidor

2014-11-25

Top Ten Tuesday: Vinterns läsning


Denna tisdagen vill The Broke and the Bookish att vi listar våra 10 böcker som står med på vinterns läslista. Vi kan väl säga att jag har rätt så högflygande planer, några jag känner att jag måste läsa och några jag väldigt gärna vill hinna med och läsa.

1. Britt-Marie var här av Fredrik Backman har jag sparat på lite extra så att jag ska kunna gotta ner mig lite extra i den i juletider. Backmans böcker brukar passa utmärkt till julhelgen.

2. Himlakroppar av Eleanor Catton är med sina 1100 sidor + perfekt för julmånaden och vintern. Tjocka böcker passar bra till vintern av någon anledning.

3. Jag vill väldigt gärna läsa Slända i Bärnsten av Diana Gabaldon. Om den blir läst i ett nytt vacker exemplar återstår att se eller om jag får läsa min gamla mindre fina pocketbok. Helt klart ytterligare en tjockis,

4. Poirots jul av Agatha Christie känns ju definitivt som ett måste. Denna måste jag helt klart köpa hem till mig snart så jag kan ligga på kvällen den 23:e och läsa den.

5. Lite chick-litt måste vara med på listan och det i form av The Jewels of Manhattan av Carmen Reid. Denna köpte jag på bokrean om jag inte minns helt fel, men med ett omslag fullt med snökristaller och vit vacker snö så känns den given.

6. Även The Christmas Wedding av James Patterson känns som ett givet val. Vet egentligen ingenting om boken mer än att jag tror att namnet talar sitt tydliga språk.

7. Sigrid av Johanne Hildebrant känns som om jag sagt att jag ska läsa ett tag. Nu när det är vinter borde det definitivt bli av.

8. I serien The Land of Stories av Chris Colfer har jag två böckers stående som är olästa. Detta borde göras något åt snarast. För visst passar sagor till jul, precis som resten av året.

9. Lotus Blues av Kristina Ohlsson står och väntar på mig i bokhyllan. Högst troligt att den kommer bli läst snart.

10. Nummer 10 lämnar jag tom för jag är inte dummare än att jag hoppas på att få någon bok i julklapp och då lär jag vilja läsa den med en gång. Det funkar så här hemma förstår ni.

Bubblare är förmodligen någon fantasybok då det saknas helt på listan. Lite Song of Ice and Fire eller kanske The Falling Kingdoms av Morgan Rhodes.

I hope you all find a reason to smile today …

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja jag hoppas det. Känns som en trevlig blandning som absolut kan bli bra om jag får lästid och läsro i vinter.

   Radera
 2. Britt-Marie var här borde jag nog läsa snart också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har som sagt sparat lite extra på den och känner att den blir perfekt att läsa i mellandagarna.

   Radera
 3. Cattons bok vill jag nog börja om på i vinter också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nyfiken på den och längtar tills jag får tid att börja på den.

   Radera