Sidor

2015-06-03

Just nu läser jag...

En sång från havet av Katherine Webb. Jag har hittills läst 200 sidor och jag tycker mycket om den. Men det är verkligen en bok som inte går att läsa snabbt för mig. För det första är det ett annat typsnitt än det gamla vanliga och som gör att läsningen går lite långsammare. Sen är det en sådan där bok som har irriterande långa kapitel. 50-60 sidor är inte ovanligt! Jag tycker det är fruktansvärt jobbig med så långa kapitel. Men, men det ska gå det också.

För att lätta upp läsningen lite emellanåt läser jag också Peter Bergtings Trolldomsakademin: Isskeppet. Det vet jag inte riktigt vad jag tycker om än men återkommer när den är utläst.

Idag ska jag också för första gången på länge ta mig en liten power walk och lyssna på Den osynlige mannen från Salem. Han har varit lite åsidosatt här hemma den senaste veckan, men idag ska jag som sagt ändra på det.

En sång från havet

6 kommentarer:

 1. Ska också läsa En sång från havet snart. Det där med långa kapitel låter ju dock inget vidare, det gillar jag inte. Ca 10 sidor är mer lagom så slipper man stanna mitt i texten utan kan avsluta kapitlet istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja 10-20 sidor är okej. Annars blir det lätt jobbigt. Sen är det en hel del styckeindelningar så det går att pausa ändå, men det hade lika gärna kunnat vara nya kapitel på de ställena i boken tycker jag.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, det är jag verkligen inget fan av. 10-20 sidor är lagom tycker jag.

   Radera
 3. Det är ju så konstigt att det är lättare, skönare och tar snabbare att läsa 50 sidor om de är indelade i 3-4 kapitel än om det bara är ett kapitel. För så är det verkligen för mig, det kan till och med skilja timmar i bärsta fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättelustigt. Men just det här att kunna pausa i sin läsning, att stanna upp och reflektera är av så stor betydelse, i alla fall för mig.

   Radera