Sidor

2015-10-20

Din ande fixar allt vad du vill ha...


Tänk, om man kunde få 10 önskningar uppfyllda av en sådan där anden i lampan variant. Så underbart det hade varit. Jag hade förmodligen inte lagt alla mina önskningar på bokrelaterade saker i "normala" fall, men eftersom det är en bokblogg så tar vi väl och önskar boksaker.

1. Jag har ju redan ett bibliotek, men tyvärr är hyllorna allt för fulla så det hade ju absolut inte gjort något om väggarna på något magiskt sätt expanderades lite och att där helt plötsligt fanns platsbyggda, fina bokhyllor med gärna ett lönnfack eller två.

2. Det finns vissa saker som är extremt tråkiga och det finns vissa saker jag mycket hellre skulle lägga min tid på. Så ett självstädande hushåll hade inte varit helt fel. Och när vi ändå håller på så kan huset få sköta tvättandet, diskandet och matlagandet också. För ärligt talat så är det så j*vla tråkigt. Jag skulle ägna min tid åt läsning och åt träning och annat roligt.

3. Att önska sig lite pengar hade ju faktiskt inte varit helt fel heller. Tillräckligt med pengar så jag kan köpa vad jag vill, åka vart jag vill och kunna gå ner i tid på jobbet. Hade varit underbart skönt att bara jobba 75 %.  Pengarna skulle på så sätt generar tid som jag känner att jag saknar fullständigt just nu.

4. Jag önskar på magiskt vis att jag skulle bli en snabbare läsare. I dagsläget läser jag väl medelfort, men att öka takten hade absolut inte gjort någonting.

5. När det ändå finn andar-i-lampor så måste det ju finnas annan magi också. Så hokus pokus så hade jag också fått ett brev från en uggla som inbjöd mig till att börja på Hogwarts. Hallå... det går ju inte att inte önska det.

6. Den där författardrömmen hade väldigt gärna kunnat få bli uppfylld också. Tänk att få jobba på heltid med att skriva böcker. Fast heltid skulle det inte behöva handla om för jag måste ju fortfarande ha tid att läsa alla de där böckerna jag vill. Och om man ska jobba som författare så måste man skaffa sig ett stort socialt nätverk, för hade jag inte träffat människor på jobbet så måste man ju göra det på fritiden. Svår balansgång det där alltså. Men kunna skriva vill jag kunna göra i alla fall.

Sen hade jag kunnat fortsätta att göra listan otroligt lång, men ärligt talat så hade det nog mest handlat om nya böcker jag skulle vilja ha och författare jag ville skulle skriva fler böcker men jag hoppar det.

6 kommentarer:

 1. Det var en bra önskelista! Mer tid för läsandet tror jag de flesta önskar sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det nog absolut. Det är för många måsten som måste göras.

   Radera
 2. Det skulle vara helt fantastiskt om väggarna i rummet jag kallar bibliotek plötsligt fick större yta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, perfekt hade det varit. Ett rum som växer utifrån ens behov av det.

   Radera
 3. Lästid och att bli författare, klart man önskar sig det : )

  SvaraRadera