Sidor

2016-01-06

Vikingablot av Catharina Ingelman-SundbergFör tre år sedan gick Erik i Vinking. Planen var att han skulle vara borta ett år för att sedan komma tillbaka med tillräckligt mycket pengar för att gifta sig med sin Jorunn. Det gick ju uppenbarligen inte riktigt som han tänkt sig och väl tillbaka i Birka så upptäcker han att Jorunn precis gift sig med hans bror. Inte nog med det, med sig hem på sin båt hade han en passagerare vid namn Ansgar. Ansgar som vill omvända hedningarna till att tro på Vite Krist. Inte riktigt vad Erik vill.

Vikingablot

Jag var så sugen på att plocka upp den här boken när jag såg den. En vikingahistoria av författare jag har gillat tidigare. Det måste ju helt enkelt bli bra. Och att det dessutom var en nyrelease av en bok som tydligen många gillat gjorde ju saken bättre. Men tyvärr, det här var ingen ting för mig. Jag tyckte att den var för långsam samtidigt som den gjorde jättehopp i tiden helt plötsligt som gjorde att jag fick svårt att hänga med i svängarna.
Ingen av karaktärerna intresserar mig. Erik känns på tok för självsäker många gånger och framför allt väldigt egoistisk. Ansgar känns inte heller som en karaktär att knyta an till, kanske just för att han ser sig själv som en högre stående varelse än hedningarna. Jorunn gillade jag inte alls. Den enda som jag möjligtvis kunde bry mig lite om var Estrid, en ung tjej som kommer till Birk med ett barn på armen och blir kompis med Erik.
Däremot är det intressant att läsa om Birka och jag hade väldigt gärna haft lite mer fokus på just den historiska aspekten. Istället var det mest en massa intrigerande.
Nej tyvärr så var det här inte en bok för mig. Och jag kommer inte att fortsätta läsa på serien. Men omslaget får lite bonuspoäng.

Vikingablot får 2/5 i betyg av mig.

Andra delar i serien heter Vikingasilver och Vikingaguld.

Tack Forum för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

2 kommentarer: