Sidor

2016-03-10

Vårläsning - en enkät

Denna enkät om den efterlängtade våren och dess läsning hittade jag hos Johanna på Johannas deckarhörna. Det finns inte så mycket att säga om det, men nu kommer enkäten i alla fall.

Vad läser du för bok/böcker just nu?
För tillfället håller jag på med Half a King av Joe Abercrombie och jag tycker väldigt mycket om den. Tyvärr har jag inte riktigt haft den tid jag velat till att sitta ner och läsa den. Men snart är det helg och då är det dags. Jag håller också på att lyssna på Harry Potter and the Half Blood Prince av Rowling.


Vilka nya böcker som släpps i vår ser du mest fram emot att läsa?
Jag har urdålig koll i år måste jag erkänna, Jag vet att Bambi av Kallentoft och Lutteman släpps någon gång och den vill jag absolut läsa, sen ser jag också fram emot PAX: Näcken av Larsson och Korsell. Rosmans Vågspel ser jag också fram emot samt Rosens sällskap av Marie Lu och Ormens skugga av Riordan, men det är ungefär de böckerna jag har koll på. Men det var visst ganska så många ändå.

NäckenRick Riordan Ormens skugga

Vilket är ditt bästa vårtecken, som du längtar mest efter och som du känner att när du sett det då är det verkligen vår?
Väldigt svårt. För mig handlar det nog om när jag kan gå ut i enbart fleece och solen skiner på en blå himmel. Då är det vår för mig. Men alla sorters vårblommor är också välkomna; blåsippor, skilla, snödroppar, vintergäck, krokus, påskliljor, pärlhyasint... och givetvis hav av vitsippor.


Vilken är den bästa bok du läst hittills i år?
En förlorad värld av Evelyn Waugh förmodligen.


Om några veckor är det påsk och många läser gärna "påskekrim" då. Har du några sådana planer?
Jag tänkte att jag skulle vara med på Mias bokhörnas lilla påskläsning och kanske blir det då att jag väljer någon deckare. Står dig ingen åter av Anna Karolina ligger bra till för att bli läst då.


Finns det någon debutant eller för dig ny författare som du ser extra mycket fram emot att läsa i vår?
Ny för mig är Kate Morton och henne är jag väldigt nyfiken på och lär läsa i vår. Hoppas jag i alla fall. Så det får bli mitt svar.


Slutligen: finns det någon bok som ger dig extra mycket vårkänsla? (Kan vara genom omslag, innehåll...Berätta varför du väljer just den).
Vet inte riktigt. Det första jag kommer och tänka på är nog Ronja Rövardotter just för det där berömda vårskriket. För visst känner man igen sig i den känslan, av att vilja gå ut bland vitsipporna och bara gasta bort allt vad tråkig vinter heter.


4 kommentarer:

 1. Kul att läsa dina svar, Ann Rosmans nya längtar jag också efter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har älskat alla hennes andra böcker så förväntningarna är ganska så höga om man säger så.

   Radera
 2. Ronjas vårskrik är underbart! Kanske borde man satsa på ett vårskrik i år! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror i alla fall att jag känner väldigt mycket för det just nu.

   Radera