Den här veckan är det bibliotek på schemat för Kulturkollo. Jag är ju en varm anhängare av bibliotek och att låna så det ska bli kul att kolla lite närmare på deras inlägg den här veckan. Som utmaning den här veckan har det knåpats ihop en liten enkät.
Hur många biblioteksböcker har du hemlånade just nu?
Faktiskt inte en endaste. Eftersom läslusten har varit frånvarande så har inte behovet av att springa och låna böcker heller funnits där.
Vilken var den senaste boken du fick?
Sanningen om Alice och En sång från havet av Katherine Webb som jag fick av snälla historiska media. Den ena har jag redan läst och fick mest för att jag var blurbad på framsidan och det är ju lite extra trevligt.
Vilken var den senaste boken du gav bort?
Oj, jag kan inte komma ihåg exakt men jag vet att det var en Astrid Lindgren-klassiker som sytersonen fick i födelsedagspresent. Förutom honom har jag inte så många människor som jag ger böcker speciellt ofta.
Vilken var den senaste boken du bytte till dig och mot vad?
Bokbyte har tyvärr aldrig hänt mig. Vet egentligen inte varför men det är sanningen.
Vad läser du just nu och hur fick du tag på den boken?
För tillfället läser jag Cyankalium och champange av Agatha Christie som jag köpt på en loppis, Det är inte jag det är du av Mhairi McFarlane är också påbörjad samt Står dig ingen åter av Anna Karolina. De både sista införskaffade jag mig på bokmässan förra året.
Sidor
▼
Sammanfattning av maj
Helt ärligt så har maj månad varit den sämsta läsmånaden för mig i manna minne. Fyra titlar lyckades jag i alla fall skrapa ihop tillslut, men det tack vare att jag lyssnat på två stycken ljudböcker också. Så bara två titlar lästa med andra ord. Men kanske, kanske, kanske är det på väg att vända nu så det blir några fler i juni.
Dessa böcker blev lästa:
- A Court of Throns and Roses - Sarah J Maas (Ljudbok)
- Throne of Glass - Sarah J Maas (Ljudbok)
- Rosensällskapet - Marie Lu
- 4.50 från Paddington - Agatha Christie
Bäst den här månaden är svårt att avgöra, men det skulle nog kunna vara A Court of Throns and Roses och överlag så måste jag säga att jag gillar Sarah J Maas författarskap. Har i och för sig läst Throne of Glass tidigare men jag tyckte betydligt mycket bättre om den gång två.
Utifrån mina litterära mål:
- Antal olästa böcker i hyllan nu 154. Plus, minus, noll med andra ord.
- Avslutade serier blev det inte några av den här månaden heller. Däremot har jag i alla fall läst så långt det går på Den Unga Eliten.
- Antal nya författare lästa är inte heller en endaste en. Men vad kan man vänta sig av en månad då man över huvud taget är glad att man fått ihop fyra titlar.
- Lästa klassiker blev det i alla fall 1 i form av 4.50 från Paddington.
- Rensade böcker ur bokhyllan är fortfarande noll. Borde verkligen ta tag i det här snart. För jag vet att det finns en och en annan bok som borde må bra av att bli utrensad.
Utifrån mina utmaningar:
- Boktolvan blev det definitivt inget läst ifrån. Lite synd och snart måste jag nog ta tag i den där listan lite.
- Återknuten bekantskap. Här kan vi faktiskt stryka Sarah J Maas för hon stod med på den listan och henne har jag ju läst hälften av allt läst den här månaden.
- Länder besökta. Inga nya länder här direkt. Jag har i och för sig besökt ett par fantasyländer men det är också allt.
- Kaosutmaningen. Skrev dit en titel till men jag är ju redan färdig med den.
2016-05-30
Tematrio: Paris
Tematrio och denna veckan ska vi beröra en stad som jag väldigt gärna skulle vilja åka till. Både lite litterärt mera men framför allt i verkliga livet. Det här uppmanar oss Lyran att göra.
Berätta om tre böcker som utspelar sig i Paris!
1. Först och främst kan jag inte ha en lista utan Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins. Underbar ungdomsbok om att bo i Paris och om att hitta den första kärleken.
2. En engelsman i Paris av Nicolas Barreau är en söt liten historia om kärleken och om mat. Men framför allt handlar den om en väldigt viktig bok.
3. Slända i bärnsten av Diana Gabaldon utspelar sig kanske inte hela i Paris men absolut en väldigt stor del av den. Men då befinner vi oss inte i nutidens Paris utan någon gång på 1700-talet istället.
Berätta om tre böcker som utspelar sig i Paris!
1. Först och främst kan jag inte ha en lista utan Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins. Underbar ungdomsbok om att bo i Paris och om att hitta den första kärleken.
2. En engelsman i Paris av Nicolas Barreau är en söt liten historia om kärleken och om mat. Men framför allt handlar den om en väldigt viktig bok.
3. Slända i bärnsten av Diana Gabaldon utspelar sig kanske inte hela i Paris men absolut en väldigt stor del av den. Men då befinner vi oss inte i nutidens Paris utan någon gång på 1700-talet istället.
Nytt i hyllan: Maj
Bara två små böcker har hittat hem till mig den här månaden och det får man väl ändå se som godkänt. Över lag tycker jag faktiskt att jag har hållit mitt intag av nya böcker helt under kontroll och det är ju bra.
Dessa hittade hem till mig i maj.
Och eftersom jag precis befinner mig mellan två böcker så funderar jag på att plocka upp någon av dessa här näst. Helt säker är jag dock inte för jag vill nog helst ha något litet och snabbläst till först.
Några snabba recensioner
Jag ligger så vansinnig efter med recensionerna som vanligt. Eller rättare sagt så är det väldigt länge sedan jag läste ut de få böcker som väntar på att recenseras så därför tänker jag lätta lite på samvetet och göra några korta recensioner. Samtliga böcker är recensionsexemplar.
Ormens skugga av Rick Riordan
Det här är tredje och sista delen i Kanekrönikan som handlar om syskonen Sadie och Carter som har fått i uppgift att skydda världen från Kaosguden Apep. Nu närmar det sig uppslutningen och med den så blir allt farligare och farligare och fler och fler Egyptiska gudar vävs in i historien.
Jag kan inte låta bli att gilla den här boken väldigt mycket. För som vanligt med Riordan så är det högt spännande tempo blandat med en stor dos humor. Extra kul är det att vi på jobbet den här termin har lärt oss en massa om och lekt egyptisk mytologi och barnens favoritfigurer har helt klart varit Apep och Bes (som också är med i berättelsen).
Ormens skugga får 4/5 i betyg av mig.
Tack Modernista för recensionexemplaret.
Utvald av Meredith Wild
Erica har precis tagit examen från college och nu tänker hon satsa fullständigt på sitt nystartade internetföretag. Men för att kunna göra det så krävs det kapital och det är inte det lättaste. Under tiden möter hon Blake, som har gott om kapital men som kanske inte är beredd att satsa på hennes företag. Däremot känner han att han gärna satsar på henne.
Jag streck-läste den här boken i en sittning. Kunde inte lägga den ifrån mig och lite romantik och hett sex var precis vad jag behövde vid det tillfälle som boken kom i min hand. Själva storyn i sig är kanske inte omvälvande på något sätt (möjligtvis med tanke på att Erica är en väldigt stark person) men den är relativt välskriven och väldigt underhållande. Ibland behövs det inte mer än rätt bok vid rätt tillfälle.
Utvald får 4+/5 i betyg av mig.
Tack Bookmark för recensionsexemplaret.
PAX Näcken av Åsa Larsson och Ingela Korsell
Vi har nu kommit till sjätte delen i den alldeles underbara barnserien. Jag älskar serien i stort och den här boken är inget undantag. Isen ligger nu tjock i Mariefred men trots det så går folk genom isen. SÅ även Alrik. Det verkar inte bättre än att det nya övernaturliga fenomenet är Näcken. Samtidigt är Viggos och Alriks morsa på besök i staden. Det komplicerar det hela ytterligare.
Jag kan bara säga - har ni inte läst den här serien så tycker jag absolut att ni ska ge den en chans. Den är så välskriven och den tar verkligen sin åldersgupp av läsare (pojkar i 10-12 års åldern) på allra största allvar. Jag som vuxen läsare blir på riktigt rädd men kan ändå inte släppa den. Hade jag fått de här böckerna i händerna när jag gick på mellanstadiet hade jag nog älskat dem ännu mera. (Om det går). Däremot tycker jag nog inte riktigt att det här är den starkaste boken i serien, men ändå tillräckligt bra.
Näcken får 4+/5 i betyg av mig,
Tack Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret.
4.50 från Paddington av Agatha Christie
På tåget mellan Paddington Station i London och Brackhampton blir Mrs McGillicuddy vittne till hur en man stryper en kvinna på ett passerande tåg. Hon tas inte riktigt på allvar av varken polisen eller tågstationsbiträderna utan de tror att hon har drömt. Tur då att hon har en väninna vid namn Miss Marple. Miss Marple klurar lite snabbt ut hur det har gått till och skickar vännen Lucy Eyelesbarrow att spana runt lite på det stora gods som ligger i närheten av järnvägsbanan.
Det här är en av mina absoluta favoriter när det kommer till Agatha Christie. Jag har tidigare lyssnat på den ett par gånger och jag minns också att jag för många år sedan såg den som film. Trots detta så är mycket av handlingen bortglömt hos mig. Jag tror mig komma ihåg mördaren men vägen dit är ganska luddigt. Så det var väldigt trevligt att få läsa den nu och återigen åteknyta bekanskapen med alla karaktärerna.
4.50 från Paddington får 4/5 i betyg av mig.
Tack Bookmark för recensionsexemplaret.
Rosensällskapet av Marie Lu
Det här är andra delen i serien om Den Unga Eliten, en liten klick människor som har överlevt en dödlig sjukdom och inte bara överlevt den utan också kommit ifrån den med magiska förmågot. Huvudkaraktären i boken är Adelina som kan manipulera världen runt omkring sig genom att skapa illusioner. Dessa är dock alltid väldigt mörka och hon suger till sig energi från människors rädslor. Hon har blivit utesluten ur Den Unga Eliten och bestämmer sig därför att själv försöka ta makten. Hon är trött på att vara utanför och att bli illa behandlad. Så låt maktkampen börja.
Jag tyckte väldigt mycket om första boken i den här serien, men tyvärr hade jag glömt bort ganska mycket av handlingen när jag väl kom till den här boken. Det gör att jag har svårt att komma in i historien och har man dessutom världens längsta lässvacka så blir det jobbigt för mig att läsa. Det tar långt över en månad att avsluta den. Jag tycker nog över lag att den är lite i det mörkaste laget, eller i alla fall för mitt humör. Adelina är absolut inte en karaktär jag knyter an till utan hon blir bara mörkare och mörkare i sitt sinne ju längre berättelsen går och just den här gången har jag svårt för det. Hon är allt annat än sympatisk och jag kan inte heja på henne i maktkampen. Så tyvärr var den här boken lite av en besvikelse. Trots det måste jag nog läsa nästa del också. Vill ju veta hur det ska gå.
Rosensällskapet får 3/5 i betyg av mig.
Tack Modernista för recensionsexemplaret.
2016-05-27
Bokbloggsjerka 27-30 maj
Veckorna går vansinnigt fort just nu känns det som. Snart är det sommarlov för dem som har det och för en annan blir det förhoppningsvis lite lugnare på jobbet också. Men först koncentrerar vi oss på vecka 21 och denna veckas bokbloggjerka.
Temat för veckans fråga är med andra ord musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?
Nu kommer jag att vara tråkig men ämnet med musikbiografier och liknande är för mig helt meningslöst. Jag har läst någon enstaka bok på ämnet och det gav mig i stort sett absolut ingenting. Musik lyssnar jag på absolut i lagom skala men inte speciellt överdrivet mycket. Det tror jag mycket har att göra med att jag jobbar där jag gör. När jag kommer hem vill jag ha det tyst och skönt runt omkring mig. Över lag lyssnar jag dessutom sällan på musik medans jag läser. Jag kopplar inte riktigt ihop de två kulturerna. Däremot kan jag vid musikreferenser i böcker gärna leta fram aktuell låt/artist på spotify för att se vad karaktärerna i boken lyssnar på. Det är lite spännande och jag har hittat en hel del ny bra musik på det sättet.
Så det blev väl ett svammelsvar om något. Nu ska jag äta upp min frukost och dra iväg till jobbet. Ha det bäst denna ljuvliga fredag i maj....
Temat för veckans fråga är med andra ord musik i kombination med böcker. Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi ska läsa? Kan du ge exempel på en bok som har en stark koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?
Nu kommer jag att vara tråkig men ämnet med musikbiografier och liknande är för mig helt meningslöst. Jag har läst någon enstaka bok på ämnet och det gav mig i stort sett absolut ingenting. Musik lyssnar jag på absolut i lagom skala men inte speciellt överdrivet mycket. Det tror jag mycket har att göra med att jag jobbar där jag gör. När jag kommer hem vill jag ha det tyst och skönt runt omkring mig. Över lag lyssnar jag dessutom sällan på musik medans jag läser. Jag kopplar inte riktigt ihop de två kulturerna. Däremot kan jag vid musikreferenser i böcker gärna leta fram aktuell låt/artist på spotify för att se vad karaktärerna i boken lyssnar på. Det är lite spännande och jag har hittat en hel del ny bra musik på det sättet.
Så det blev väl ett svammelsvar om något. Nu ska jag äta upp min frukost och dra iväg till jobbet. Ha det bäst denna ljuvliga fredag i maj....
2016-05-26
Just nu läser jag...
Faktum är att det kanske inte går i racerfart men jag känner faktiskt att läsandet är på väg tillbaka. Har under veckan fått lite läst varje dag och det är så underbart skönt. Just nu läser jag 4.50 från Paddington av Agatha Christie. Jag har lyssnat på den tidigare (ett antal gånger) och det kan vara en av mina favoriter av Christies böcker. Trots det kommer jag inte riktigt ihåg vem mördaren var. Det är ju lite konstigt i sig.
Samtidigt som jag läser boken så lyssnar jag också på ljudbok. För tillfället lyssnar jag på Crown of Midnight vilket är andra delen i Sarah J Maas serie Throne of Glass. Mycket Maas just nu känner jag men jag gillar det jag lyssnar på.
Samtidigt som jag läser boken så lyssnar jag också på ljudbok. För tillfället lyssnar jag på Crown of Midnight vilket är andra delen i Sarah J Maas serie Throne of Glass. Mycket Maas just nu känner jag men jag gillar det jag lyssnar på.
2016-05-25
Mitt smultronställe på jorden
Igår kväll hade jag en sådan där underbar fantastisk kväll. Jag, mamma, syrran och hennes barn traskade upp till sjön som finns här i min by. Det är inget stort tillhåll för massor av folk utan helt enkelt en liten insjö nedsläppt mitt bland skog, ängar och hagar. Dit hade vi med oss badkläder och en lite picknick och sen bara njöt vi i sommarvärmen och varandras sällskap. Framför allt min treåriga systerson tyckte det var helt underbart och frågade gång på gång: Nu har vi väl det mysigt Anna! Och ja det hade vi verkligen. En kväll som jag absolut kommer att ta med mig in i höstrusket så småningom.
2016-05-24
Tematrio: Hemligheter
Jag brukar ju göra mina tematrios på måndagar men igår blev det inte av så vi gör den idag istället. Den här veckan är Lyran inne på hemligheter och jag älskar hemligheter så här kommer min trio.
Berätta om texter som på olika sätt berättar om, speglar eller innebär hemligheter.
1. Till hemligheternas mästare måste väl ändå Dan Brown räknas för visst skulle den där hemligheten i Da Vinci-koden räknas till en av världshistoriens stora hemligheter. Om det är sant?? Vem vet?? Inte jag i alla fall men spännande är det ändå.
2. Att gömma judar och flyktingar under andra världskriget kan inte ha varit lätt definitivt en hemlighet som måste hållas väldigt tyst om. Detta och mycket mer får man läsa om i den fantastiska boken Boktjuven av Markus Zusak.
3. För någon dags sedan dök En sång från havet av Katherine Webb upp hemma hos mig. Det är förra årets kanske bästa läsning och den handlar om mörka hemligheter, ung kärlek, avundsjuka och konst. Boken är väldigt, väldigt bra och väldigt, väldigt välskriven och jag kan ännu känna den där lite mörka obehagliga känslan jag hade i kroppen när jag läste den. Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok av författaren.
Berätta om texter som på olika sätt berättar om, speglar eller innebär hemligheter.
1. Till hemligheternas mästare måste väl ändå Dan Brown räknas för visst skulle den där hemligheten i Da Vinci-koden räknas till en av världshistoriens stora hemligheter. Om det är sant?? Vem vet?? Inte jag i alla fall men spännande är det ändå.
2. Att gömma judar och flyktingar under andra världskriget kan inte ha varit lätt definitivt en hemlighet som måste hållas väldigt tyst om. Detta och mycket mer får man läsa om i den fantastiska boken Boktjuven av Markus Zusak.
3. För någon dags sedan dök En sång från havet av Katherine Webb upp hemma hos mig. Det är förra årets kanske bästa läsning och den handlar om mörka hemligheter, ung kärlek, avundsjuka och konst. Boken är väldigt, väldigt bra och väldigt, väldigt välskriven och jag kan ännu känna den där lite mörka obehagliga känslan jag hade i kroppen när jag läste den. Nu ser jag fram emot att läsa nästa bok av författaren.
Sommarläsningstaggen
Jag hittade den här taggen hos Johannas deckarhörna och jag tycker mig känna igen den och har med största säkerhet gjort den här. Det hindrar väl en inte från att göra den en gång till eller vad tycker ni.
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?
- Kraften av Siri Pettersen
- Minns du den stad av Per Anders Fogelström
- Sanningen om Alice av Katherine Webb
- The Sword of Summer av Rick Riordan
- Står dig ingen åter av Anna Karolina
Förra året klarade jag av 4 av 5 av listan. Ska blir spännande att se hur det går i år.
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i.
Jag har absolut ingen aning. Just nu när jag kämpar mig ur lässvackan från helvetet så känner jag inte alls att jag ens vill tänka tanken på att tvinga på mig själv någon bok.
3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Det där att hitta en bekväm utomhusläsställning är sällan helt lätt, men jag hoppas få till det i skuggan någonstans i vår härliga trädgård, eller på någon klippa i skärgården.
4. Handen på hjärtat, var tror du verkligen att du kommer att läsa i sommar.
I läsfåtöljen som vanligt....
5. Vilken bok tror du kommer att bli sommarens bästa?
Minns du den staden kanske. Jag har ju älskat de två första böckerna i serien så förhoppningsvis fortsätter det i samma bra anda. Har också stora förväntningar på avslutande delen i Korpringar av Pettersen.
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Svårt men jag säger valfri Agatha Christie bok. Kanske lite fusk på den frågan men Christie funkar alltid för alla... Min favorit skulle kunna vara 4.50 från Paddington.
7. Strand eller hängmatta?
Tanken på hängmatta lockar väldigt mycket men tror inte att jag kommer finna det bekvämt i sommar så jag hoppas på en strand istället. Gärna en stilla sjöstrand där jag kan sitta och dingla med benen från bryggan med jämna mellanrum.
8. Deckare eller roman?
Ganska jämt lopp tror jag. Jag gillar båda men deckare passar nog ändå bättre till sommaren för att de är så lättsmälta och lagom mycket underhållning för en semesterhjärna....
9. Favoritgenre?
Som vanligt svarar jag fantsy även om det inte är den ultimata genren för sommaren av någon anledning.
10. Tagga 3 andra.
Jag har absolut noll koll på vilka som har gjort den här taggen och vilka som inte har gjort den eller hur länge den har snurrat runt. Men känner du dig manad tycker jag absolut att du ska ta och spana in den.
2016-05-23
Veckans bokbloggsfråga v 21
När jag ändå sitter framför datorn och faktiskt är igång med lite skrivande tänkte jag faktiskt passa på att svara på veckans bokbloggsfråga också.
Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)?
För att vara helt ärlig så har jag inte mycket ordning och reda någon stans i mina bokhyllor för tillfället. Eller pocketböckerna har jag förresten lite ordning på och de är uppdelade i en läst bokhylla och en oläst. Men i övrig befinner sig mina böcker en ett underbart oordnat kaos. Men jag har faktiskt ganska så bra koll ändå. Det har under alla mina år som läsare enbart hänt en gång att jag plockat upp en bok som jag redan har läst. Och då berodde det på att jag hade lånat den tidigare från biblioteket och sen köpte den som pocket. De såg ju inte lika dana ut då och jag måste helt enkelt utgått från bildminnet. Jag har även stenkoll på det där med vilka böcker som är mina, vilka som är recensionsexemplar, vilka som jag har lånat av kompisar och så vidare. Över lag kan jag faktiskt skryta med ett ganska så bra minne. Och det är det jag använder mig av... I fall jag någon gång skulle glömma så har jag en liten bok där jag skriver upp alla böcker jag läst. Det gör jag nog bara mest för att jag tycker det är så barnsligt kul att skriva listor och nörda mig.
Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du har lånat (t ex biblioteksböcker) och vilka böcker som du ska blogga om (t ex recensionsexemplar)?
För att vara helt ärlig så har jag inte mycket ordning och reda någon stans i mina bokhyllor för tillfället. Eller pocketböckerna har jag förresten lite ordning på och de är uppdelade i en läst bokhylla och en oläst. Men i övrig befinner sig mina böcker en ett underbart oordnat kaos. Men jag har faktiskt ganska så bra koll ändå. Det har under alla mina år som läsare enbart hänt en gång att jag plockat upp en bok som jag redan har läst. Och då berodde det på att jag hade lånat den tidigare från biblioteket och sen köpte den som pocket. De såg ju inte lika dana ut då och jag måste helt enkelt utgått från bildminnet. Jag har även stenkoll på det där med vilka böcker som är mina, vilka som är recensionsexemplar, vilka som jag har lånat av kompisar och så vidare. Över lag kan jag faktiskt skryta med ett ganska så bra minne. Och det är det jag använder mig av... I fall jag någon gång skulle glömma så har jag en liten bok där jag skriver upp alla böcker jag läst. Det gör jag nog bara mest för att jag tycker det är så barnsligt kul att skriva listor och nörda mig.
En bok utläst, dags att sträcka sig efter nästa
Idag har jag passat på och utnyttjat den tidiga dagen genom att äntligen läsa ut en bok. Rosensällskapet av Marie Lu har jag hållit på med i drygt en och en halv månad, men nu är den som tur väl var äntligen slut. Det här kommer inte att bli en recension, istället ska jag försöka sätta mig snart och göra några snabba recensioner på de recensionsexemplar jag har läst ut på sista tiden (de är inte så många till antalet). Jag hoppas ju så på att snart komma ikapp mig själv med både blogg och läsandet. (Ja, jag vet att jag är tjatig). Kanske har i alla fall läsandet vänt lite grann nu. Man kan ju hoppas.
2016-05-14
Det där med att inte läsa
Det är lite jobbigt för en storläsare att helt plötsligt inte läsa någonting alls. Jag vet helt ärligt talat inte riktigt när jag läste ut en fysisk bok sist. Kan nog inte ens komma på vilken det var... Frustration! I början tog jag det lite som det kom men nu börjar jag känna att jag helt enkelt vill tvinga på mig själv läsning.
Vad är det då som kan hjälpa mot den här svackan som börjar bli löjligt lång nu? Vanligtvis är det detta som fungerar för mig...
- Omläsningar
- Lättlästa barn-/ ungdomsböcker
- Agatha Christie
- Deckare
- Ljudböcker
Just nu är jag inne i fasen ljudböcker. Faktiskt så har jag äntligen kommit så långt att jag nu vill lyssna på ljudbok i stort sett hela tiden. Jag har precis avslutat A Court of Thorns and Roses av Sarah J Maas och den var absolut väldigt bra. Valde därför att fortsätta på samma tema och gör nu en omlyssning av The Throne of Glass av samma författare. Och det är så skönt att äntligen tillgodogöra sig litteratur. Så nu hoppas jag att jag kanske så småningom kan hitta tillbaka till långa sköna kvällar med bok efter bok i den ständigt stora högen av böcker jag vill läsa.
2016-05-13
Bokbloggsjerka 13-16 maj
Hej hopp, mitt namn är Anna och det är visst så att det är jag som driver den här bloggen. Man skulle kunna tro att jag på något sätt har fallit av jordens yta med tanke på hur tyst det helt plötsligt blev. Men jag lever och mår bra även om det har varit lite mycket nu den senaste tiden. Är jag tillbaka på riktigt nu då? Det kan man verkligen undra och jag har absolut inget svar för det heller, men idag känner jag i alla fall för att svara på veckans jerka. Sen borde jag recensera ett par recensionsexemplar sm ligger här bredvid mig färdig lästa. Dock går det fortsatt väldigt trögt med läsandet men det tar vi mer om en annan dag. Nu till jerkan...
Av böckerna i din bokhyllan, vilken titel beskriver dig bäst?
Oj vad svårt, men efter att ha letat en stund i bokhyllan så väljer jag Längtan bor i mina steg av Klara Zimmergren. Det är verkligen en titel som beskriver mig. Tyvärr har jag ännu inte läst boken, men det ska nog bli av vad det lider. Och det där med längtan är just nu klockrent. Jag längtar efter mycket så att jag håller på att bli tokig efter både det ena och det andra. Efter att känna mig pigg och utvilad, efter midsommar och sen sommar med semester och ledighet. Efter läslust och blogglust med för den delen. Efter det där jag beställt som ska komma i brevlådan snart och mest av allt längtar jag kanske efter november med allt vad det innebär.
Av böckerna i din bokhyllan, vilken titel beskriver dig bäst?
Oj vad svårt, men efter att ha letat en stund i bokhyllan så väljer jag Längtan bor i mina steg av Klara Zimmergren. Det är verkligen en titel som beskriver mig. Tyvärr har jag ännu inte läst boken, men det ska nog bli av vad det lider. Och det där med längtan är just nu klockrent. Jag längtar efter mycket så att jag håller på att bli tokig efter både det ena och det andra. Efter att känna mig pigg och utvilad, efter midsommar och sen sommar med semester och ledighet. Efter läslust och blogglust med för den delen. Efter det där jag beställt som ska komma i brevlådan snart och mest av allt längtar jag kanske efter november med allt vad det innebär.