Sidor

2016-08-31

Veckans bokbloggsfråga v 35

Veckans bokbloggsfragaJag hinner inte riktigt med mig själv just nu känns det som. Veckorna bara rusar förbi och jag ligger redan efter på jobbet trots att det känns som om vi egentligen inte har sådär värst mycket att göra. Men, men... allt får bli som det blir. Men idag är det i alla fall dags att svara på veckans bokbloggsfråga med Barnboksbloggen.Ämnet: Facklitteratur.

Hur ser din läsning av facklitteratur ut? Vilka ämnen läser du helst om när du läser facklitteratur? Har du några specialintressen som du gärna läser mer om? Eller läser du helst facklitteratur kopplade till ditt yrke även på fritiden? Eller läser du kanske bara skönlitteratur? 

Över lag skulle jag säga att jag är väldigt dålig på att läsa facklitteratur. Först och främst är det nog för att jag tycker att det tar för lång tid att läsa. I alla fall har jag fått den erfarenheten efter allt för mycket långtråkig och högtravande kurslitteratur. Helt ärligt vet jag inte när jag läste en fackbok (som inte var en barnfaktabok på jobbet) senast.
Och det är så himla synd egentligen för det finns så mycket som jag är intresserad av, vill lära mig mer om och undrar kring. Böcker om kungar och drottningar runt om i världen skulle jag gärna läsa, faktaböcker om olika krig och slag, böcker om mytologi och religion och om arkeologi. Temat i vad jag är intresserad av blir ju ganska så tydligt när man radar upp det så här. Historia och religion är och har alltid varit något som har intresserat mig väldigt mycket. Men jag skulle faktiskt också vilja läsa lite mer litteratur om litteratur, om sagor, om pedagogik och utomhusverksamhet i förskolan. För det är också ämnen som intresserar. Jag funderar till och med på om jag inte skulle ta och söka någon kurs till våren som berör någon form av litteratur, förmodligen barn och ungdomslitteratur. Dels för att jag tycker att det är roligt (och jag ska ju vara hemma) och dels för att jag skulle kunna ha användning av det i mitt yrke i framtiden.
Men i alla fall (nu svävade jag visst ut lite) så skulle jag absolut vilja bli bättre på att läsa facklitteratur. Det kanske hade varit ett boklöfte till nästa år.

Ge mig fantasy - NU!

White Dragon by Xiaodi:

Jag har hittat en ny booktube-kanal som jag gillar väldigt mycket trots att jag inte hunnit se så mycket. Den heter Thoughts on Tomes och det verkar hittills vara ganska så mycket fantasy som gäller och det är ju något jag är för. Konsekvensen av det hela är dock (som jag nämnde här) att jag nu helt plötsligt vill ha fantasy. Massor av fantasy i alla storlekar och former, men allra helst riktigt fet (som i tegelstenar modell större) episk fantasy. Detta rimmar lite dåligt ihop med att jag borde läsa ett recex som är deckare och sen vet jag att det kommer komma hem ytterligare någon bok som inte är fantasy. Sen har ju september massor av härliga boksläpp att vänta på och så sitter jag och knåpar på en liten beställning på adlibris. Så jag borde koncentrera mig på det jag har och inte massa spännande fantasyböcker som jag inte har. Men jag får väl ta och kolla bokhyllan om där inte finns någon liten spännande fantasybok som kan stilla min lusta.

Sammanfattning av augusti

Man skulle nästan kunna tro att det är i augusti som jag har haft semester, men stora delar av den här månaden har jag faktiskt jobbat. Trots det har jag hunnit läsa vansinnigt mycket böcker. Jag kan ju knappt ha gjort något annat med min tid känns det som. Augusti månad är jag helt klart väldigt nöjd med.

Dessa böcker har jag läst i augusti:

Harry Potter and the Cursed Child - Parts I & II (Inbunden)Världens ände (Inbunden)Nordiska gudar (Inbunden)Mörk jord (Pocket)Muminpappans memoarer (Kartonnage)Sju jävligt långa dagar (Pocket)Huset på udden (Inbunden)Trollvinter (Kartonnage)Syskonmakaren (Inbunden)Ett veck i tiden (Inbunden)Trolldomsakademien. Spökslottet (Inbunden)Än lever Emil i Lönneberga (Inbunden)Hövdingens bägareMörkt motiv (Pocket)Kungar & Drottningar (Inbunden)Nya hyss av Emil i Lönneberga (Inbunden)Barn 44 (Pocket)Emil i Lönneberga (Inbunden)Crown of Midnight (Häftad)Eremiten (Inbunden)Vargbröder 2 (Kartonnage)Världen efter (Inbunden)

22 böcker är verkligen helt sinnesjukt. Visst är där en del korta ljudböcker men det är ändå så otroligt mycket böcker. Det bästa av allt är att det sannerligen har minskat på mina olästa böcker i bokhyllan och massor av riktigt gamla hyllvärmare har blivit lästa. Månadens bästa? Tror det får bli Barn 44 även om det har varit väldigt många bra böcker dessutom den här månaden. Som ett litet extra plus i kanten så har jag faktiskt recenserat 12 av 22 böcker vilket nog är någon form av rekord.

Utifrån mina litterära mål:
  • Antal olästa böcker i min bokhylla är nu nere i 112 stycken. Det betyder att det har minskat med 10 böcker den här månaden och det känns väldigt bra måste jag säga. Att vara under 100 innan året är slut känns realistiskt.
  • Avslutat någon serie har jag väl inte direkt gjort den här månaden. Visst har jag läst så långt jag har kunnat vi någon serie och så trodde jag att jag hade läst så långt jag kunnat i Jerker Hulténs serie, men det visade ju sig att det hunnit komma en bok till som nu snabbt har kommit i min ägo så det gick inte riktigt att räkan.
  • Antal nya författare lästa den här månaden är 4 stycken varav i alla fall två tror jag stod med på min Boktolvelista. De nya bekantskaperna är Louise Penny, Tom Rob Smith, Madeleine L'Engle och Thomas Rydahl. Alla författare som jag kan tänka mig att läsa något av igen.
  • Rensat i bokhyllan har jag faktiskt också gjort. Jag har plockat bort några titlar, däremot vet jag inte riktigt hur många. Borde vara runt 5 stycken. Nu ska jag bara se till att städa ordentligt i bokhyllorna också.
Utifrån mina utmaningar:
  • Som jag nämnde tidigare så har jag strukit två författare från min boktolva: Tom Rob Smith och Louise Penny.
  • Återknutit bekantskapen har jag gjort med Lisa Jewell och Jonathan Tropper. Här ligger jag ändå över lag ganska så dåligt till om jag från en början räknade med att läsa 12 (en per månad). 
  • Länder besökta är Spanien, Sovjetunionen, Kanada & ett återbesök i Australien (ett väldigt annorlunda Asutralien).
  • Kaosutmaningen är redan avklarad men har strukit ytterligare minst en punkt.

2016-08-30

Världen efter av Susan Ee

OBS! Det här är en recension på andra boken i en serie och kan innehålla en del spoilers.



Det ser inte ljust ut för människorna sedan änglarna kom till jorden. Faktum är att det ser värre och värre ut och motståndsrörelsens lilla attack mot änglarnas näste verkar inte gett någon större effekt. Penryn har äntligen hittat sin syster, men systerns liv är väldigt förändrat. Att vara fånge hos änglarna har inte varit bra. Samtidigt saknar Penryn Raffe. Hon vet inte riktigt vad hon ska göra för att kunna hjälpa honom. Han som egentligen är fienden.

Världen efter (Inbunden)

Vilken bladvändare, vilken fart, vilken spänning och vilken humor. Den här boken läste jag i stort sett ut i en enda sittning och det var helt omöjligt att lägga den ifrån sig. Nu funderar jag mest bara på om jag ska kunna vänta på att tredje boken kommer ut på svenska eller om jag ska försöka få tag på den på engelska istället. För jag måste få veta hur det kommer att gå för Penryn och Raffe och för Paige och för den galna mamman. Ja, alla de karaktärer som jag nu tycker så mycket om.

Egentligen finns det ingenting med den här boken som jag inte gillar. Den är ganska grym på sina ställen, men mest är den varm och hoppingivande och som sagt, full av humor som får mig att skratta högt. Precis vad som behövs ibland.

3 anledningar till varför Världen efter är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Penryn är en riktigt bra karaktär. Hon är trots sin litenhet och utsatthet inte på något sätt en svag motståndare till änglarna. Hon visar gång på gång att hon kan klara sig själv i de allra värsta situationer, och hon använder både sin kropp och sin hjärna för att ta sig ut ur olika situationer. Dessutom är hon ganska så roligt lite till och från och jag älskar scenerna med Raffes svärd. Sen har hon också en stor portion med helt vanlig empati och bryr sig om människor. Det gör henne ännu bättre.

2. Över lag så är det faktiskt inte bara Penryn som jag tycker om. Jag tycker faktiskt om de flesta karaktärerna på ett eller annat sätt. Visst finns det en del karaktärer som är avskyvärda på alla sätt och vis, men även dessa är skrivna på ett sådant sätt så de känns viktiga för berättelsen och för att hela tiden kunna ta sig framåt. Personregistret är dessutom stort och brett vilket är bra. Penryns småtokiga mamma är till exempel väldigt rolig att läsa om och så får vi ju inte glömma Raffe som jag gillar väldigt mycket. Han verkar vara en person/ängel som man lätt hade kunnat bli lite smått förälskad i, mest på grund av hans humor (jag skrattar högt rätt ut ett antal gånger), men han är faktiskt också ganska så snygg.

3. Jag brukar inbilla mig att jag inte gillar det här med apokalypser och vår värld i förfall, men i de här boken är det väldigt snyggt gjort. Att berättelsen är förlagd till San Fransico och inte LA för en gångs skull är uppfriskande (för jag har nog inte läst så många böcker om just den staden). Los Angeles hade ju annars varit mer troligt med tanke på att det just är änglastaden, men det är skönt när författaren tänker lite utanför ramen.

Världen efter får 4+/5 i betyg av mig.

Tack Modernista för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Veckans utmaning: Mitt 70-tal

Jag var inte född på 70-talet. Helt ärligt var jag nog inte ens påtänkt för mamma och pappa träffades inte förrän 1980. Trots det så är det svårt att inte associera till detta årtionde av orange och brun,

När jag tänker 70-tal så förs genast tankarna till extremt fula kläder, inredning med murriga färger och musik. Jag kanske har fel för jag har ju som sagt inte upplevt det själv, men mina tankar går i alla fall dit.
Något jag tänker på lite extra är av någon anledning dansband. Dansband har jag inte på något sätt växt upp med och aldrig någonsin lyssnat på. Men pappa och jag (mest pappa) brukar tycka det är lite roligt att gå och spana in dessa extremt fula Lp-omslag när vi går på loppis. Vad sägs om dessa....

Bildresultat för dansband skivomslag 70-tal
Bildresultat för dansband skivomslag 70-talBildresultat för dansband skivomslag 70-tal

Några andra som inte direkt var snyggt klädda men som i alla fall kunde det här med att göra musik är givetvis ABBA. Jag älskar ABBAS musik, i alla fall de flesta låtar. Det har jag förmodligen blivit influerad av hemifrån det med. Och trots att musiken har sisådär en 40 år på nacken så tycker i alla fall jag att den håller ännu.

Bildresultat för abba 70 talet

Slutligen måste jag bara tänka på den sista saken som går rätt in på hjärnan när jag tänker 70-tal. Det är medaljonger på tapeter. Visst kan jag tycka det är fint med medaljonger ibland men i blandningen orange, brun och gul så blir det faktiskt inte så bra. Jag avstår nog gärna just den historielektionen även om jag annars är väldigt glad för gamla saker.

Bildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 taletBildresultat för tapeter 70 talet


Veckoutmaningen sker som vanligt i sammarbet med Kulturkollo

Nytt i hyllan: augusti

Det har trillat in en hel del nya böcker till mig den här månaden, men det gör ingenting för jag har hunnit läsa de flesta av dem. Så det känns bra. Jag är verkligen på rätt spår med inhandlande och läsande av nya och gamla böcker känner jag. Sen hur det kommer gå i september är en fråga för sig.

Dessa böcker har hittat hem till mig i augusti:

Bildresultat för harry potter and the cursed childBildresultat för nordiska gudar
Båda dessa böcker har jag redan läst och Harry Potter boken hittar ni en recension av här. De var i alla fall båda värda sina pengar.

Bildresultat för ett veck i tidenBildresultat för spökslottet peter bergting
Två recensionsexemplar som egentligen är riktade till de lite yngre. Båda är lästa och recenserade; Ett veck i tiden här (från Modernista) och Spökslottet här (från Semic förlag).

Bildresultat för eremiten thomas rydahl
En läsvärd deckare hittade också hem till mig. Här har jag skrivit om mina tankar om den. Recensionsex av Bokfabriken.

Bildresultat för den mörkaste hemlighetBildresultat för världen efter susan ee
Två recex från Modernista i from av en deckare och en postapokalyptisk bok. Världen efter är utläst och kommer recension när som. Den mörkaste hemligheten ser jag väldigt mycket fram emot att läsa.

Bildresultat för mörkermagiker
Sist ut är senaste delen i Drakhjärta & Hamnskiftare. Ser mycket fram emot att fortsätta på den här serien. Tycker väldigt mycket om den. Recex från Idus förlag.

2016-08-29

The Liveship Traders Trilogy

Jag blev helt plötsligt lite sugen på fantasy. Det händer ju då och då om man säger så. Problemet är att man idag möts av så mycket fantasy och det finns så många böcker som lockar och serierna är oftast jättelånga och jag glömmer bort att läsa dem någon stans mitt i och vet sen inte vad jag ska välja.

Robin Hobb är en sådan författare som jag inte riktigt blivit färdigt med. En sådan författare som jag ständigt och jämt blir rekommenderad av mina manliga vänner som nästan enbart läser fantasy-serier. Jag har fått höra att dessa böcker minsann är de ända böcker man på riktigt kan gråta till. Att de är så fantastiskt bra...

Jag har läst den första delserien The Farseer Trilogy och dem tyckte jag väldigt mycket om även om jag tyvärr inte kommer ihåg så mycket av den. Sen har jag lyssnat på första boken i The Liveship Traders Trilogy och tyckt om. Men nu funderar jag på att ta tag i den här serien igen och kanske faktiskt köpa in den. De är grymt snygga nya omslag till serien, och vissa kan man väl få köpa sig själv en födelsedagspresent. Frågan är bara om jag ska läsa om första boken (i andra serien) eller om jag ska fortsätta på andra delen. Det är ju trots allt ganska så tjocka böcker. Snyggast är det ju i alla fall att ha alla tre delarna i bokhyllan. Nu ska jag inte göra några spontanköp (kom precis på att jag ville läsa) utan ska i alla fall sova på saken. Vad tycker ni som har läst. Är de sådär vansinnigt bra som alla jag känner säger.

Ship of MagicMad ShipShip of Destiny

September månads bokutgivning

September är verkligen månaden med stort M när det gäller bokutgivning, tätt följt av oktober förstås. Det släpps massor av böcker som jag verkligen, verkligen skulle vilja läsa, äga, klämma på. Jag inser att det är tur att jag under augusti har ägnat ganska mycket tid åt hyllvärmare för i september lär det vara recensionsexemplar och nya böcker som gäller.

Harper Collins:
Finns det en, finns det flera (inbunden) Jag har ännu inte läst någon bok av Mhairi McFarlane men jag tror verkligen att hon är en författare som kommer passa mig och därför är jag definitivt nyfiken på den här.

Beskrivning av boken från bokus:

Vad får man absolut inte göra på ett bröllop?
När Edie blir påkommen i en minst sagt genant situation på en kollegas bröllop får hon hela skulden. Tydligen favoriseras vissa, precis som i skolan. Och efter att ha blivit utskämd på nätet och utfryst av alla hon känner föreslår hennes chef att hon tar ett sabbatsår och blir spökskrivare till en biografi om den nya heta stjärnan Elliot Owen. Det ska väl inte vara så svårt?
Fel. Förvisad tillbaka till sin hemstad Nottingham, tvingas hon inte bara ta itu med en man som förmodligen aldrig någonsin hört ordet nej, utan hon blir också plågsamt påmind om sin tonårstid eftersom hon flyttat in hos sin pappa, numera änkling, och sin dömande, lata syster.
När alla runtomkring ifrågasätter vem du egentligen är, är det ganska svårt att inte fråga sig själv detsamma. Vem är den där tjejen egentligen? Det ska Edie ta reda på!



Piratförlaget:
Björnstad (inbunden)En ny bok av Fredrik Backman blir med en gång en av hösten största nyheter och den bok jag kan längta nästan mest efter. Boken beskrivs dock som lite annorlunda mot tidigare böcker och som allvarligare. Det kommer inte stoppa mig från att läsa den.

Beskrivning av boken från Bokus:

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?
Bara allt. Den betyder bara allt.
Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar, och om de fruktansvärda saker vi ibland gör för framgång.
Den handlar också om Peter, som flyttar hem efter proffskarriären för att bygga upp sin moderklubb, och Mira som samtidigt offrar en advokatkarriär för att bosätta sig i skogen med man och barn. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.


Nordstedts:
Förlorat ansikte (inbunden)Jag har läst allt av Anna Karolina såhär långt och även gillat allt. Så jag vill fortsätta att läsa om Amanda och Adnan. Det är välskrivet och det är annorlunda så vad finns inte att gilla. Jag tror mycket på den här boken.

Beskrivning av boken från Bokus:

Den unga flyktingen Tara får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset.

Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen.


Printz Publishing:
Toner i natten (inbunden)Än så länge har jag faktiskt bara läst två böcker av Jojo Moyes men alla står här hemma i bokhyllan och väntar på att bli lästa för de jag läst har jag gillat mycket. Så ytterligare en bok av författaren är ju absolut inte helt fel. Vill läsa för den låter dessutom intressant.

Beskrivning av boken från Bokus:

Ena stunden är Isabel en firad violinist i en omtalad symfoniorkester. Hon har en attraktiv make, två fina barn och en fantastisk våning mitt i London. I nästa stund har hon förlorat sin man och står ensam på ruinens brant. Mitt i hopplösheten ärver Isabel en herrgård på landet, och när grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen tackar hon ja utan att tveka. 

Men Isabels omstart i livet visar sig vara allt annat än okomplicerad. Grannen Matt har en hemlig agenda med renoveringen, och det har även hans fru Laura. Fastighetsmogulen Nicholas Trent ser den gamla herrgården som en väg tillbaka till rikedom, och den mystiske Byron, vems ärenden går han egentligen? När Isabel och hennes barn flyttar in i huset, kolliderar livet och drömmarna hos alla inblandade. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att få sitt drömhem? 


Berghs förlag:
Naondel (inbunden)Det var på bokmässan 2014 som jag kom i kontakt med den här författaren. Var och lyssnade på några seminarier och samtal med henne och blev genast ganska så nyfiken. Har läst den andra boken i den här serien och tyckt mycket om så det ska bli spännande att se vad jag tycker om nästa.

Beskrivning av boken från Bokus:

Klostret får aldrig förgäta vad vi genomled, för att skapa en fristad för våra efterföljare, en plats där kvinnor tillsammans kan arbeta och lära. Må minnet av oss leva så länge dessa byggnader står kvar

Naondel är den fristående fortsättningen på Maria Turtschaninoffs succéroman Maresi. I Naondel får Ursystrarna som grundade det Röda klostret med egna ord berätta sin historia.

Kabira har som ung flicka fått i uppgift att vårda en källa med både goda och onda krafter. Men då hon förälskar sig i visirens stiliga men självupptagna son Iskan avslöjar hon källans hemliga förmågor för honom. Iskan ser genast hur han kan använda källans krafter för sina egna mörka syften, och Kabiras felsteg har fruktansvärda konsekvenser både för henne själv och hela hennes land.

Fångad i Iskans harem får Kabira snart sällskap av andra kvinnor: nomadflickan Garai, krigaren Sulani, drömväverskan Orseola och många fler. Systerskap och endräkt mellan kvinnorna uppstår inte av sig själv. Först då de börjar samarbeta blir en flykt möjlig. Men den har ett pris, både för dem som stannar och dem som flyr.


B/Wahlström:
En barndomsklassiker som jag av någon anledning väldigt länge velat läsa men ännu inte tagit mig för att läsa. Kanske kan det bli dags i höst, kanske inte. Fin är boken i alla fall och jag har älskat tidigare illustrationer av den här illustratören som bland annat har givit ut Pinocchio, En julsaga och Jorden runt på 80 dagar.

Beskrivning av boken från Bokus:

Mullvaden tröttnar på att vårstäda och beger sig upp i det fria på spännande äventyr med sina nya vänner: den avspända Rådis, den barska men hyggliga Grävlingen och den självbelåtna, oberäkneliga Paddan. Denna tidlösa berättelse är en av de mest älskade barnböckerna i engelsk litteratur. Kenneth Grahames underbara fantasi och stillsamma humor fängslar både unga och gamla. Med magiska illustrationer av Robert Ingpen.

Gilla böcker:
En väktares bekännelser (häftad)Det här är en helt ny bok och en helt ny författare. Något jag med andra ord inte vet så mycket om. Men beskrivningen låter spännande för det finns ju faktiskt magiska väsen med i den. Så jag vill absolut läsa.

Beskrivning om boken från Bokus:

Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. 

I vanliga fall delar Tilda jobbet som stans väktare med sin mormor, men eftersom hon är i Norrland på ett särskilt uppdrag, är allt upp till Tilda nu. Ett angrepp av jordvättar i skolans källare hade räckt gott, och när det börjar rapporteras i nyheterna om folk som försvinner är det verkligen för mycket för en femtonåring, med bara en skabbig gammal hund till hjälp (även om han kan lukta sig till magiska överträdelser). I skolan finns dessutom Hakim, killen med världens brunaste ögon. Om han bara inte var helt trollbunden av överjordiskt vackra Natta, som av någon outgrundlig anledning verkar vilja bli vän med Tilda. 

Elin Säfström debuterar med en humoristisk ungdomsroman som på ett nyskapande sätt blandar samman nordisk folktro med urban fantasy till en nagelbitande spänningsroman full av magiska väsen.


Semic förlag: 
Bronsdolken. Krigarnas borg (inbunden)Nu tror jag att vi har kommit till den (vad jag har fått fram) avslutande delen i Bronsdolken-serien. En serie som jag har gillat mycket längs vägen så det känns lite sorgligt att den är slut. Men samtidigt vill jag veta hur det ska gå för Hylas och hans vänner.

Beskrivning om boken från Bokus:

Kampen om bronsdolken närmar sig sitt slut. Hylas och Pira återvänder hem från Egypten, och jakten på dolken fortsätter. Hylas barndomsvän Telamon tänker göra allt för att Kråkorna ska ta makten och bli oövervinnerliga. Helt ensam måste Hylas förfölja sin gamle vän och numera värsta fiende. Ingen av dem tänker ge sig.
Hylas syster Issi är fortfarande försvunnen - kommer de någonsin att hitta henne?
Rebeller samlas för att slåss mot Kråkorna. Tecknen visar att ödets fullbordan är här. Hylas måste lyckas, eller förlora allt.


Half Bad - Häxornas krig (inbunden)Det här är en avslutning som är väldigt efterlängtad. Jag älskar, älskar, älskar den här serien om onda och goda häxor, om knepiga relationer och magi. Kan inte vänta på att jag ska få ha den här boken i min hand. Extra roligt är det att faktiskt ha träffat författaren.

Beskrivning av boken från Bokus:

Den dramatiska sista delen i Half bad-serien! Ett mörkt, magiskt och gripande äventyr som inte liknar något annat.

Nathan är på flykt igen. Rebellerna håller på att förlora kriget. De är för få, utspridda och verkar chanslösa, trots att Nathan har övertagit sin fars starka krafter. Hans tidigare kärlek Annalise är nu hans mest hatade fiende. Våldet trappas upp och kampen blir alltmer förtvivlad.
Bara en sista, desperat utväg kan rädda dem. Nathan och Gabriel måste hitta en saknad amulett med förmågan att göra sin bärare oövervinnerlig.
Men räcker det? Kan Nathan ta sig igenom den svåraste prövning han någonsin ställts inför?


Bonnier Carlsen:
Olympens blod (häftad)Det är många avslutande delar nu men det är lite skönt. Och Riordan har jag fler böcker på lager som jag väldigt gärna vill läsa. Vad gäller Olympens blod så ska det bli väldigt roligt att återigen knyta bekantskapen med Percy och de andra och se om de kan besegra Gaia. Som en parentes så är omslaget hur j*vla snyggt som helst.

Beskrivning av boken från Bokus:

Trots de sju hjältarnas ansträngningar håller Gaia på att vakna. Nu saknar hon bara det sista offret: Blodet av två halvgudar ska offras på Akropolis i Grekland. De sju måste korsa det livsfarliga Egeiska havet och ta sig dit för att stoppa henne. Samtidigt är Reyna, Nico och Coach Hedge på väg åt till USA, där de hoppas kunna hindra kriget som är på väg att bryta ut mellan de grekiska och de romerska halvgudarna. Men de upptäcker snart att förrädare har tagit över lägren. När halvgudarna vänder sig emot varandra kommer ingen kunna stoppa Gaia.

Mörkrets krafter har vaknat. Sju ungdomar måste besegra dem. Nu slår profetian in:Sju halvblod ska ödet kalla. För storm eller eld måste jorden falla. 


Modernista:
Mistborn. Uppstigningens brunn. Del 1 (inbunden)Jag är lite osäker till om den här verkligen kommer att komma ut i september - för när första boken skulle släppas så drog allt verkligen ut på tiden. Hoppas, hoppas att den kommer när det är sagt för jag vill läsa den här boken helst igår. Så taggad. Tyvärr är boken uppdelad i två delar vad det verkar som och det är jag en aning skeptisk till. Jag vill ha hela berättelsen med en gång och inte uppdelad. Kanske får ta och läsa på engelska i alla fall.

Beskrivning av boken från Bokus:

Ondskan är besegrad. Men kriget har bara börjat...
De gjorde det omöjliga: de lyckades övervinna den gudalika varelse vars brutala regim hade pågått i tusen år. Nu måste Vin - tjejen från gatugänget som blivit landets mäktigaste dimfödde - och Elend Venture, den idealistiske unge adelsmannen som är förälskad i henne, bygga upp ett nytt fungerande samhälle i askan efter imperiet.
De har knappt hunnit börja då tre separata arméer går till anfall. När belägringen intensifieras tycks en uråldrig legend erbjuda en glimt av hopp. Men även om den existerar, så är det ingen som vet hur man hittar Uppstigningens brunn, eller vilken sorts kraft den består en med.
Dödandet av Överstehärskaren visar sig ha varit den lättare delen. Att överleva i svallvågorna efter hans fall kommer att bli den verkliga utmaningen...
Mistborn bok II: Uppstigningens brunn är uppdelad i två volymer, vara detta är den första.


Bookmark förlag:
Stängd kista (inbunden)Jag läste Monogram morden som är författarens första bok där hon gör sin tolkning av favoriten Poirot och jag tyckte hon lyckades väldigt bra. Så en till bok gör absolut ingenting. Som vanligt har Bookmark lyckats över förväntningar vad gäller bokomslag.

Beskrivning av boken från Bokus:

Irland, sommaren 1929. Edward Catchpool och Hercule Poirot bjuds in till Lillieoak, den kända författarinnan lady Athelinda Playfords residens. Väl på plats inser de att de inte är de enda gästerna på godset. Däremot inser ingen av de inbjudna vad lady Athelindas intentioner är förrän det är för sent ...
 
Stängd kista är Sophie Hannahs andra deckare med den omisskännlige Hercule Poirot i en av huvudrollerna. Hon handplockades av Christies familj för uppdraget att skriva om detektivens spännande återkomst i Monogrammorden. Med stängt-rum-deckarenStängd kista bevisar Sophie Hannah att hon är mer än en värdig förvaltare av deckardrottningens arv.


Som ni förstår har jag nu lite att läsa. För jag vill verkligen läsa varendaste en av de här titlarna. Undrar om tiden räcker till.