Sidor

2016-09-30

Sammanfattning av September

Den här månaden har det inte alls blivit lika mycket läst som det blev i augusti, men jag har över lag läst lite längre böcker och dessutom så kom jag in en ny sorts period av trötthet som visst ska höra till det där med att vara gravid. Trots detta så har jag ändå läst många böcker.

Månadens böcker:

9655428273991955907Bildresultat för breven från önBildresultat för mörkermagikerBildresultat för stängd kistaBildresultat för fjäderbrevetBildresultat för björnstad fredrik backmanBildresultat för häxornas krigBildresultat för krigarnas borgBildresultat för förlorat ansikteBildresultat för olympens blodBildresultat för astrid lindgren agnes-margrethe BjorvandBildresultat för heir of fire

14 böcker för en helt vanlig jobbmånad är jag väldigt nöjd med. Sen har det tyvärr inte direkt blivit några böcker från min bokhylla den här månaden för recexen har ramlat in. Det är bara ljudböckerna och novellen som inte har varit recensionsexemplar. Men på det stora hela känns inte det som om det gör sådär värst mycket. Många recensioner har det också blivit den här månaden vilket bara är positivt. Och så till månadens bästa. Det kommer väl inte som någon som helst överraskning att Björnstad slår allt annat. Det har varit mycket annat som varit väldigt bra och som faktiskt fått femmor i betyg, men Björnstad är ändå dubbelt så bra.

Utifrån mina litterära mål:
 • Jag var visst nere i 112 oläsa böcker i bokhyllan. Nu är jag uppe i 115 för två två böcker har blivit köpta som jag inte hunnit läsa och ett recensionsexemplar. Men med tanke på hur många nya böcker som har trillat in den här månaden så är jag ändå nöjd med det.
 • Avslutat serier har jag definitivt gjort den här månaden. 4 stycken tycker jag är väldigt bra. De jag avslutat är Drakhjärta & Hamnskiftare (tror jag i alla fall), Half Bad, Bronsdolken och Olympens hjältar. Av Anna Karolina har jag även läst så långt det går. Heja mig. Sammanlagt har jag nu faktiskt avslutat 10 serier i år och några har jag även läst så långt det går. Mer än godkänt.
 • Antal nya författare läst den här månaden är 3 stycken (Brockmole, Martinsson, Bjorvand) så helt okej där med. Ingen från min boktolva däremot.
 • Jag har inte rensat något i bokhyllan den här månaden. Rensat så pass mycket tidigare månader så nu finns det inte så mycket mer att rensa just nu.
Utifrån mina utmaningar:
 • Inget stuket från Boktolvan som jag precis nämnde. Mest för att det kommit så många nya böcker så jag har inte ens hunnit kolla i bokhyllan efter dessa författare.
 • Heller ingen återknuten bekantskap från min lista. 
 • Länder besökta: Har varit både på Irland, i Frankrike och i Grekland den här månaden.
 • En punkt i Kaosutmaningen men den är redan avklarad.

4 kommentarer:

 1. Du ser ut att ha haft en fin läsmånad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag absolut haft. Nu hoppas jag bara på en lika bra månad i oktober.

   Radera
 2. Ser ut att ha varit en bra läsmånad! Och är du gravid, men grattis! Vad roligt! Jag har verkligen noll koll på allting just nu, så det hade jag missat... Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag är gravid (ett tag till i alla fall). Jag har kanske inte gått ut med genom att slå på stora trumman utan mer små hintar här och där. Tack i alla fall för grattiset. Kram

   Radera