Sidor

2016-12-15

När jag bryter mina egna mallar

I wish I had one if these from my old school room typing class:

Ibland är jag en ganska så inrutad person. Vissa saker tycker jag helt enkelt att för att få det gjort på bästa sätt så är det lika bra att jag gör det själv även om det leder till merarbete. Framför allt är jag sådan på jobbet men även här hemma är det vissa saker som bör göras på vissa sätt.
På bloggen är det vissa typer av inlägg som jag nästan alltid skriver på samma sätt. Recensionerna är en sådan sak där jag på förhand har en "mall" som jag går efter i mina tankar. Nu kommer jag till problemet. Min sömntrötta hjärna orkar inte tänka i så många olika steg just nu och vill jag få en recension skriven så kommer jag nog ibland bli tvungen att justera den där mallen lite. Det bär emot men samtidigt känner jag att det är bättre att kunna presentera en recension även om den inte ser lika dan ut än att inte skriva någon alls. Så nu ska jag bara vänja mig själv lite vid den tanken.

4 kommentarer:

 1. Har också känt den senaste tiden att jag gärna velat skriva betydligt kortare recension eftersom hälsan ofta kommer i vägen hos mig. Man får nog göra det som känns bäst beroende på ork istället för att tvinga sig till något man inte orkar eller hinner med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som du skriver. Faktum är att det finns ju absolut inget som är rätt och fel och jag tror inte att läsaren av bloggen bryr sig sådär värst mycket om hur jag skriver recensionen. Snarare är det ju viktigt vad jag skriver. Kort och koncist är nog bättre egentligen.

   Radera
 2. Man kan ju pröva att skriva twitterrecensioner - alltså kort, korta men bara 140 tecken. Jag själv tycker ofta att det är svårare att skriva kort än långt och vilar i mallen. Rutiner för mig är trygghet så du är modig som utmanar dina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig om att det många gånger är lättare att skriva långt än kort. Jag har bland försökt göra kortare recensioner när jag ligger efter i skrivandet men många gånger blir det att jag skriver långa istället. Men nu är ju läget så att jag inte har samma tid till skrivandet längre och då måste man nog utmana sig själv lite. I slutet skriver jag förmodligen ändå som jag alltid har gjort. Vi får helt enkelt se.

   Radera