Sidor

2017-03-04

Veckans bokbloggsfråga v. 9

Nu är det ett tag sedan jag var med och svarade på Veckans bokbloggsfråga som Carola på Barnboksbloggen håller i men den här veckan tänkte jag att det skulle bli av. Frågan lyder:

Vad har du lättast respektive svårast för att skriva om – böcker du själv älskar, böcker du tycker är sådär mittemellan eller böcker du tycker är dåliga? Varför tror du att det är så? 

Det är oftast lättast att skriva om böcker man tycker riktigt mycket om. Visst finns det risk för att man blir något låst i sitt skrivande när superlativen tar slut och risk för upprepningar finns ju definitivt. Men tycker man riktigt mycket om en bok så finns det oftast väldig många anledningar till varför den är så bra.

En bok som man inte tycker om är heller inte så där supersvårt att skriva om. Det svåra där är ju möjligtvis att hålla det på en snygg nivå, att inte smutskasta boken bara för att jag inte råkar tycka om den. Som tur väl är hamnar jag inte så ofta i det läget att jag måste skriva en negativ recension för jag har för det mesta tur och håller mig från sådana böcker.

Det svåraste att skriva om är helt klart mittemellanböckerna. Ja den var okej - varken mer eller mindre. Då är det svårare att lyfta fram det som var riktigt bra eller det som var riktigt dåligt för det finns helt enkelt inte. Det är svårt att tycka mycket när man inte egentligen gör det, vilket är helt logiskt.

Men allra svårast har jag nog för att skriva en recension som är (typ) del 3 eller 4 i en serie och där jag egentligen inte har något nytt att tillföra från vad jag tyckt i tidigare delar av serien. Ofta är det samma sak jag gillar i del 4 som i del 2 och det känns lite som att upprepa sig själv, vilket inte är kul.

2 kommentarer:

  1. Tycker också att de där mellanböckerna är klurigast att skriva om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det bli både lätt upprepningar och risken för att spoila finns ju dessutom alltid.

      Radera