Sidor

2017-03-15

Veckoutmaning; Verkligheten vs overkligheten

Bildresultat för got säsong 7

Den här veckan har Kulturkollo Verkligheten vs Overkligheten som tema och givetvis handlar veckans utmaning om det också.

Vad föredrar du inom littertur, film, poesi, konst - helt enkelt inom all kulur, verkligheten eller overkligheten? Varför föredrar du det ena eller det andra? Eller vill du befinna dig i båda? Ge gärna också tips till oss andra.

Det kommer kanske inte som någon större överraskningar att jag först och främst föredrar overkligheten. Jag tror aldrig att jag egentligen velat leva i den här världen utan jag har hela tiden drömt mig till andra tider, nya världar och exotiska platser. När jag var liten kunde jag (precis som väldigt många barn) helt försvinna in i andra roller där jag var någon annan. Fantasi har aldrig saknats. Så att jag älskar att läsa böcker som Narnia eller Harry Potter är kanske inte så konstigt. Men även historiska romaner gillar jag ju och dessa får gärna vara baserade på fakta. Så här pratar vi någon blandning mellan verklighet och overklighet. Så man skulle ju kunna påstå att det ena inte utesluter det andra.
Men varför gillar jag då det overkliga. Egentligen har jag inget svar - för nog finns det så mycket spännande i vår värld som det är, men samtidigt så finns det mig veterligen inga drakar. Och sen handlar det nog mycket om det där faktumet att verkligheten lever jag med varje dag, då är det skönt att få fly den lite ibland.
Och så till lite tips. Nu är det väl absolut ingen som har missat den här serien, men eftersom jag för tillfället är fullkomligt uppslukad av Drakarnas dans som är femte delen i Sagan om is och eld av George R.R Martin så måste jag tipsa om den. Game of Thrones, tv-serien är snudd på ännu bättre och jag längtar till juli då nästa säsong kommer.


6 kommentarer:

 1. Har funderat länge på att kanske prova på något av George R R Martin men har ännu inte kommit mig för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är en riktigt duktig författare men helt klart inte den mest lätt lästa. Jag rekommenderar faktiskt att se serien först.

   Radera
 2. har varken sett eller läst George RR Martin. tror att många hamnade på både och; till och med jag som inte har SF och fantasy som några favoritgenrer rent allmänt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl oftast så om det så gäller böcker, kultur eller livet i övrigt att det är bra att ha en blandning. Men måste jag välja så blir det definitivt det overkliga.

   Radera
 3. Den bilden! Jag har längtat efter nästa säsong av GoT sedan sista avsnittet av förra säsongen. Nu läste jag att nästa säsong börjar den 16 juli, och vi åker på semester den 17 juli..!! :o Men, jag får se det positivt, fler avsnitt att se i följd när vi kommer hem :) Är allvarligt talat fanatisk när det gäller den serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den serien är nog det absolut bästa som någonsin spelats in. Jag tyckte kanske att sista säsongen kanske inte var den bästa, men samtidigt skönt att se hur de lite smått försöker knyta ihop säcken. Så bra och jag längtar till sommaren.

   Radera