Sidor

2017-05-21

Liten sommarläsningsenkät

Backyard hammock plus tree lights makes magic. I will buy my home and plant two trees for my hammock in the first summer! #ad:

Lyran la i går upp en liten sommarenkät som jag blev sugen på att besvara. Igår var det ju dessutom sommar, idag är jag inte fullt så säker.

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Jag kan faktiskt inte säga helt säkert men om jag får gissa så tror jag att jag möjligtvis läser lite mindre än vanligt på sommaren. Eller i alla fall så här i början av sommaren. Det finns så mycket annat man vill hinna med, umgås, ha picknick eller helt enkelt bara ligga och slumra i solen. Men som sagt, detta är bara ett antagande från min sida.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren? 
Jag tror att jag läser ungefär samma typ av litteratur. Kanske blir det i vanliga fall lite fler deckare, men eftersom jag har fastnat i deckarträsket för tillfället så känns det inte helt aktuellt som svar. Jag tror också att jag väljer att läsa lite fler tegelstenar och klassiker under sommaren, då jag har mer energi att lägga på dessa böcker.

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker dofter o.s.v.
Bästa stället att läsa på sommaren är på min altan på kvällen. Temperaturen får gärna ha gått ner lite grann, men det får fortfarande gärna vara en sådär 18 grader. Jag kryper då gärna ner under en tunn filt i en stol, har lite ljus tända, ett glas vin bredvid mig och kanske något gott att tugga på typ popcorn. Bästa är också om myggen håller sig på avstånd. Så kan jag sitta och läsa länge.

4. Vilken bok är perfekt en slö dag på stranden/i hängmattan?
Helt klart en deckare - i pocketformat (enda gången jag föredrar pocket). Jag tror jag skulle tipsa om Stefan Ahrnhem. Superduper bra deckar - men ganska så tjocka så därför lite otympliga. Annars fungerar en Agatha Christie utmärkt eftersom de inte kräver någon större tankeförmåga.

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!
Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang utspelar sig definitivt på sommaren. Första boken är det också och på senare tid har jag riktigt fastnat för Langs författarskap så då passar det väl utmärkt att tipsa om en av hennes böcker.

14 kommentarer:

 1. visst ja, klassiker brukar ju höra sommaren till! får ta mig en titt på Stefan Arnhem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahnhem får du absolut kolla upp tycker jag.

   Radera
 2. snälla deckare och klassiker är fin sommarläsning, i skuggan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det brukar vara en ganska så bra blandning.

   Radera
 3. Jag glömde ju helt Maria Langs bok, trots att jag nyligen läst den.

  SvaraRadera
 4. Pocket är bra på sommaren, lätt att ta med sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det. Annars är jag inte så förtjust i pocket. Föredrar alla gånger en inbunden.

   Radera
 5. Pusseldeckare är väldigt trevliga att läsa just på sommaren av någon anledning =) Och pocket är smidigt att ha med sig på sommaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pusseldeckare är nog lagom lättsmält för sommaren. Kräver ingen större ansträngning av läsaren.

   Radera
 6. Tror att jag ska ta en Agatha i sommar!

  SvaraRadera