Sidor

2017-06-08

Helgfrågan v.23


I helgfrågan den här veckan undrar Mia lite om recensionsexemplar - rättare sagt sådana som kommer hem till en utan att man har frågat efter dem.

Vad tycker du om överraskningsexemplar?

Jag blir jätteglad varje gång jag får en bok i brevlådan, oavsett var ifrån den kommer eller varför. Är på riktigt tacksam för att jag är betrodd med dessa böcker och att förlagen verkar tycka att jag kanske skriver något vettigt om deras böcker. Med det sagt så kan inte alla oanmälda böcker träffa mitt i prick. Det kommer en del böcker som jag kanske inte är jätteintresserad av att läsa men som jag försöker ge en chans ändå. Ibland blir det bra, ibland inte. Det har också hänt någon enstaka gång att boken verkligen inte har lockat mig och då har jag faktiskt valt att inte läsa den alls och det utan dåligt samvete. 
Det största problemet är när det kommer en andra eller tredje del i en serie. Ibland är det serier som jag absolut kan tänka mig att läsa, men då måste jag investera tid i tidigare delar först, eller så är det serier som inte alls lockar. Oavsett så har jag lärt mig att inte känna stress över dessa böcker. De kommer som sagt oanmälda och då kan ingen kräva att jag ska släppa allt jag har för händer för att läsa. 
Så resonerar jag i alla fall...

Bonusfråga: Vilken är din bästa sommarlåt?

Jag tror egentligen inte att jag har en allra bästa sommarlåt men Summer of 69 skulle möjligtvis kunnas räknas dit. Och så är det något alldeles speciellt med att höra Den blomster tid nu kommer. Den symboliserar ju liksom barndom och ett långt skönt sommarlov med allt vad det innebär. Jag är lite nostalgisk så... 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är spännande med överraskningar, ibland blir det ju väldigt bra och så har man kanske fått en ny favoritförfattare :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det jobbigt när man får en del i en serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite jobbigt för ofta finns det ju trots allt en anledning till varför man inte läst tidigare delar. Jag har också väldigt svårt - om inte omöjligt att börja mitt i en serie.

   Radera