Sidor

2018-10-19

Falco av Mons Kallentoft och Anna KarolinaDet hela börjar med ett terrorattentat på en tunnelbanestation. Zack Herry befinner sig på plats och kan ta och tillintetgöra attentatskvinnan. Men var det en slump att Zack befann sig på platsen.
Det hela fortsätter sen med att en kollega hittas mördad på det mest fruktansvärda sätt. Kollegan var kontaktperson till en mullvad och Zack får ta över uppgiften samtidigt som han gör allt för att lösa de båda hemskheter som har hamnat på hans bord.


Som jag älskar böckerna om Zack. De fyra tidigare delarna har jag slukat med hull och hår, men det var inte utan att jag var lite nervös när jag gav mig in i denna med tanke på att Kallentoft hade en ny författarkollega till denna. Men jag hade ingen som helst anledning till att vara nervös. Det är fortsatt samma höga tempo, samma blodiga och bildliga språk som gör att precis allt blir synligt för mitt inre öga. Helt ärligt märker jag inte av någon skillnad alls.
Det känns egentligen ganska så konstigt att man tycker något så pass rått är bra, men det är precis vad det är. En total verklighetsflykt för inte hade jag "roats" av allt blod i verkliga livet. Jag trollbinds också av Zack jakt på sin egen identitet och familj samt hans egen kamp mot droger och missbruk. Just missbruket är ändå under någorlunda kontroll i den här boken och det gillar jag. För trots allt hejar jag ju på att det ska gå så bra som möjligt för Zack.

Falco får 5/5 i betyg av mig.

Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

1 kommentar:

  1. Var också orolig inför författarbytet men det hade jag inte behövt vara. Jag längtar redan efter nästa bok i serien.

    SvaraRadera