2012-02-23

Några klassiska barnböcker

Torsdag kväll och i morgon är det så äntligen fredag efter att ha känt "fel" i ett antal dagar nu (ja faktiskt enda sedan i tisdags). I onsdags morse när klockan ringde klockan fem funderade jaga till och med om varför jag hade ställt väckarklockan så tidigt en lördagsmorgon och var på väg att stänga av den. Det hade inte varit lysande för då hade barn och föräldrar vackert fått stått och väntat på mig utanför dörren eftersom det var jag som skulle öppna. Men som sagt i morgon är det äntligen fredag.

Prostens barnbarnI dag på jobbet vara det dags för det månatliga besöket på biblioteket för mig och barnen (har givetvis varit där ett par gånger helt privat också) och ett par riktiga klassiker fick vi med oss. Böckerna om Prostens barnbarn av Eva Bexell är en solklar favorit från min sida. Dessa böcker lyssnade/läste jag och min syrran en mängd gånger när vi var små. Så pass mycket att jag redan har köpt dem som cd-böcker till mina framtida barn (eller kanske till barnet inom mig). Nu hoppas jag bara att barnen på jobbet ska ha nöje av dem.
Lotta på Bråkmakaregatan av Astrid Lindgren är ytterligare en bok som man kan skratta gott åt och det är framför allt humor som går hem hos "mina" 5-åringar på jobbet. Vi har plöjt alla böckerna om Håkan Bråkan och det har verkligen varit en favorit och därför borde Lotta funka bra.
Slutligen slank också Kalle Strop och Grodan Boll av Thomas Funck ner i väskan. Vet inte huruvida dessa underbara figurer passar för barnen men det lär vi snart ta reda på. Om inte annat så får väl jag och min kollega titta igenom den för att bli lite nostalgiska.

Även jag hittade mig en bok som jag bara var tvungen att låna med mig hem för att bläddra i och läsa i lite då och då. Alice i Underlandet av Lewis Carroll i en underbart vacker version. Har varit sugen att läsa denna klassiker ett tag så det fick vackert följa med hem och den ligger i skrivandet stund brevid mig och ropar efter mitt sällskap.

Med dessa klassiker följde givetvis en hel del bilderböcker med, böcker som vi kan läsa när vi har en stund över eller bara känner för att krypa upp i soffan för att få försvinna in i böckernas magiska värld.

Alice i underlandet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar