2012-02-04

När jag var liten

När jag var liten så hade min mormor en sån där myspysig lite skrämmande vind. Dit jag och min min  syster varje gång vi var och hälsade på var tvungen att gå upp och leta bland alla spännande saker. Syrran tyckte det var roligast när hon hittade mammas gamla leksaker - men inte jag. Nej jag var redan på den tiden på jakt efter böcker. Allt låg i en salig blandning där uppe och det var långt ifrån alltid som man hittade något men ibland kom jag hem med riktiga guldkorn. Tyckte jag då i alla fall.

Det var på mormors vind jag hittade mammas Lotta-böcker som jag hade mamma och pappa att läsa för mig. Många goda skratt blev det.
Det var på mormors vind jag hittade mammas Kulla-Gulla böcker. Böcker som jag än idag minns med glädje och kärlek och där jag med ett barns inlevelseförmåga blev Kulla-Gulla och tänkte ut mina egna historier.
Det var på mormors vind jag hittade mammas Kitty-böcker. Böcker som var en början på mitt stora deckarintresse. Dessa var de absolut bästa böcker jag visste och stod alltid på min önskelist när det närmade sig jul eller födelsedag.

Ja, mitt läsintresse grundades tidigt och det är alltid något visst med att gå och rota bland gamla böcker. De har en alldeles speciell underbar doft och det finns nog inget annat som är så förknippat med en bra barndom (för mig) som doften av böcker och känslan av att ligga nerkrypen vid sängdags och få en alldeles underbar berättelse läst för sig.

1

2 kommentarer:

  1. Åh, mammas gamla Kitty böcker fick jag läsa när jag var yngre. Jag älskade dem verkligen!

    SvaraRadera