2015-01-10

Ta kontroll över bokhyllan: TävlingNu tänkte jag att det var dags för mig att anordna en liten utmaning och tävling. Jag fick idén inne hos en amerikans blogg som heter Caffeinated Book Rewiewer och utmaningen går ut på att ta sig an alla de där hyllvärmarna som står i bokhyllorna . Jag vet att jag har alldeles för många och jag tror mig veta att jag inte är ensam.

Så  mellan den 1:a februari tills den 28:e februari så läser vi hyllvärmare i massor. Vilka är med mig???? Och för att göra det ytterligare lite intressantare så gör vi det hela till en tävling.

Efter en del funderande och överläggande med mig själv så kom jag fram till att det inte handlar om vem som läser flest böcker för vi läser ju så olika snabbt och jag är mycket för rättvisa. Däremot går vi efter procent. Läser du enbart en bok under februari och det är en hyllvärmare så har du läst 100 procent hyllvärmare. Har du läst tio böcker och åtta är hyllvärmare så grattis - då har du nått 80 procent. För varje 10 procent du klarar av så får du 1 poäng.

Med andra ord 80% = 8 poäng, 65% = 6 poäng och så vidare

Låter det krångligt! Det är det förmodligen - men var inte oroliga det enda ni behöver göra i slutet av månaden är att sammanfatta vad ni har läst så ska jag försöka ge mig på resten.

Ni kan också få ihop lite fler poäng.

1. Kommentera här nedanför att ni vill vara med.
2.. Tipsa om tävlingen på er blogg.
3. Följ mig på bloglovin.
4. Genomför tävlingen.

Sammanlagt 14 poäng med andra ord.

Regler:

 • Gör en lista innan utmaningen innan första februari där ni listar vilka böcker ni tänkt läsa. (Måste inte följas till punkt och pricka men det är alltid skönt att ha något att utgå från + roligt för mig att läsa).
 • Boken måste ha stått i bokhyllan sedan senast  december 2014.
 • I slutet av månaden eller under resans gång behöver det uppdateras på något sätt på bloggen vad man läser/läst. Måste inte var en renodlad recension, men något ord om den bok man läser så jag kan hålla lite koll. Länka gärna till mig!
 • Om man använder sig av twitter eller instagram så använd #hyllvärmare2015 så hittar vi varandra.
 • Sista anmälningsdag är den 30 januari
Slutligen till det viktigaste - vad vinner man?

Vad sägs som ett presentkort på 150 kronor på adlibris. Det hade kanske inte varit helt fel.

Presentkort 100 kr - digitalt  Presentkort 50 kr - digitalt

77 kommentarer:

 1. Nej men gud så roligt! Och behövligt! Jag har i princip bara massa hyllvärmare här hemma och de behöver läsas. Fixar ett inlägg under helgen med en liten lista över vad som kan tänkas läsas fram till slutet på februari. :) Jag följer dig redan på bloglovin, räknas det ändå tro? Det borde väl gå att se på den här länken i sånt fall: http://www.bloglovin.com/bellasbok14/following

  Skit kul initiativ! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du vill vara med och givetvis räknas det om du redan följer mig på Bloglovin. Ser fram emot ditt inlägg.

   Radera
 2. Låter intressant. Ska tänka lite på saken så återkommer jag om jag ska vara med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör du det. Det var lite därför jag la ut den så långt i förväg så man hinner fundera lite.

   Radera
 3. Kul tävling men tror jag låter bli att vara med. Skulle kanske bli orättvist. Jag har minst 50 böcker som ligger och väntar på mig. Samlar på böcker och får hela kassar från släkt och vänner. Har ca 1800 i dagsläget. Samt att jag är sjukpensionär och läser i princip jämt :)
  Ca 1 bok per dag/varannan dag brukar det bli.
  Men även om jag låter bli att tävla så ska jag nog ta mig an några hyllvärmare framöver :)
  Mvh
  Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Men orättvis hade det ju inte blivit för oavsett hur många böcker du läst så hade du max kunnat får 10 poäng på lästa böcker. Men det känner du själv. Väldigt trevlig med din kommentar i alla fall.

   Radera
 4. Jag hänger på! =) Har gjort ett inlägg på bloggen här: http://www.underbarabocker.se/2015/01/fantastiska-berattelser-uppmanar-till.html och följer dig på bloglovin. =)

  SvaraRadera
 5. Kan man delta med sitt goodreads-konto?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska säkert gå och ordna. Men jag behöver då få tillgång/bli vän med dig på det kontot. :) Jättekul om du vill vara med.

   Radera
 6. Åh det låter ju jätteroligt. Har hur många böcker som helst som har stått i bokyllan hur länge som helst. Jättekul grej och superbra motivering att äntligen läsa de där böckerna som bara står. Jag är gärna med i din tävling. Började följa dig på bloglovin idag och ett inlägg med de böcker jag tänkt läsa kommer snart på http://rickusbokblogg.blogspot.se/

  (vet inte om den här kommentaren dyket upp tretusen gånger för dig men min sida var konstig)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du vill vara med, antecknar dig i min lilla lista.

   Du kan dessutom vara lugn, kommentaren dök bara upp en endaste gång :)

   Radera
 7. Jag är också gärna med! Har bloggat om tävlingen på min blogg: http://ett-liv-med-canon.bloggplatsen.se/2015/01/12/10986242-tavling/
  Och jag följer dig på bloglovin:)

  SvaraRadera
 8. Jag är gärna med!
  Ska bara fundera på vilka böcker jag ska välja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag gjort ett inlägg http://agge-alskarattlasa.blogspot.se/2015/01/fantastiska-berattelser-uppmanar-till.html
   Glömde säga att jag följer dig på bloglovin.

   Radera
  2. Så bra. Då har du fått lite mer poäng nu.

   Radera
 9. Detta borde jag verkligen va med på =)! Återkommer ifall jag är med! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit himla kul om du ville vara med. Men som sagt, bara återkom du.

   Radera
  2. Jag ska definitivt vara med :) ska bara få tid över att snickra ihop ett inlägg om det! Förbaskade eviga tidsbrist :p *skriver stressad tjej från jobbet*

   Radera
  3. Visst är det den där eviga tiden. Konstigt att den alltid ska vara en bristvara :)

   Radera
  4. Så här har vi inlägg om tävlingen: http://schitzo-cookie.blogspot.se/2015/01/nyskapad-tbrjar-hyllvarmaretavling.html och följer dig numera på bloglovin ;)

   Puh hann precis innan sista anmälningsdagen iallafall =)

   Radera
 10. Kul! Jag har verkligen tänkt att ta tag i lite hyllvärmare så jag tänker verkligen vara med! Jag gör ett inlägg imorgon både om din blogg men även vad jag tänker läsa, men länkar igen då! Roligt tävling :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Då ser jag fram emot inlägget.

   Radera
  2. Här kommer mitt inlägg :)
   http://bokparadis.blogg.se/2015/january/ta-konstroll-over-bokhyllan-februari-lasos.html#comment

   Radera
  3. Glömde även säga att jag har börjat följa dig på bloglovin, bra med tävlingar som gör att man hittar nya bloggar :)

   Radera
 11. Vilket roligt initiativ! Jag borde verkligen vara med! Men vad svårt också.. Men om det är en tävling borde jag ju få lite press på mig ;) Jag ska försöka komma ihåg att återkomma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite så jag tänkte. Lite press är faktiskt inte fel ibland för att uppnå vissa mål.

   Radera
 12. Jag är gärna med. Kul initiativ!

  SvaraRadera
 13. Jag är också gärna med! Läsa hyllvärmare passar mig perfekt. Jag följer dig på bloglovin och ett inlägg om tävlingen dyker upp till helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt. Då ska jag hålla koll efter ditt inlägg till helgen.

   Radera
 14. Låter ju som en perfekt tävling för mig egentligen. Ska ta mig en funderare på om jag kanske skulle försöka vara med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart jag tycker du ska vara med, men fundera du lite och meddela mig sedan.

   Radera
 15. Jag hänger nog ganska säkert på bestämmer jag! Måste dock kika in vad jag har för hyllvärmare! Jag får inventera lite. (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Bara inventera du på...

   Radera
  2. Jag kommer att vara med, men ett inlägg kommer först imorgon på bloggen. (: Jag följer dig på Bloglovin redan och kommer nog att se detta som 1. en utmaning och i det senare en tävling! (; (: Må februari nu bli en fin läsmånad! (:

   Radera
 16. Kul idé! Fast jag tror ärligt talat inte att jag har några hyllvärmare, allt som står i hyllan är antingen läst eller påbörjat men hatat och därför förflyttat till skäms-på-dig-usla-författare-som-stulit-tid-av-mitt-liv-hyllan.

  Men jag har några böcker som väldigt länge varit på vill-läsa-listan men som jag inte lyckats skaffa, t.ex. Dr Zjivago, den kanske kan gillas som min virtuella hyllvärmare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först och främst, lyckliga du som inte har några hyllvärmare. Själv har jag massor och att minska på dem är huvudsyftet med den här utmaningen. Därför måste jag nog tyvärr säga nej till dina virtuella hyllvärmare. Det känns inte helt rättvist mot de andra som vill vara med och tävla. Däremot tycker jag absolut att du ska ta och läsa de där böckerna du vill läsa.

   Radera
 17. Funderandet klart och jag vill vara med. Har tipsat om tävlingen på bloggen http://boklysten.blogspot.se/2015/01/ta-kontroll-over-bokhyllan.html och följer dig sedan tidigare på bloglovin

  SvaraRadera
 18. Jag tänker definitivt vara med för jag har massor med hyllvärmare. Har skrivit ett inlägg om denna utmaning/tävling på min blogg:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2015/01/hyllvarmarutmaning-tavling.html

  SvaraRadera
 19. Det här passar perfekt just nu. Har en massa bra böcker som jag verkligen vill läsa som ligger där och tittar uppmanande på mig i sovrummet. Jag får dock lov att återkomma med vilka jag tar med på listan (finns inte en chans i världen att jag hinner med alla nämligen, lite realist måste jag allt vara ;)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att du vill vara med. Skriver upp dig på min lista

   Radera
 20. Jag vill gärna vara med, smart tävling! Här har jag tipsat om den. http://whatyoureadin.blogspot.se/2015/01/snart-dags-att-lasa-hyllvarmare.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Då antecknar jag att du är med.

   Radera
 21. Hej Anna !
  Kul utmaning, jag vill också vara med,skriver om det på bloggen senast imorgon, är på jobbet nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul. Då tar vi och laddar inför februari och jag noterar dig på min lista.

   Radera
 22. Klart jag ska vara med! Följer dig nu på bloglovin och tipsar om tävlingen här: https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2015/01/22/ta-kontroll-over-bokhyllan/

  SvaraRadera
 23. Jag vill absolut vara med, min länk och lista på vilka böcker jag eventuellt kommer att läsa kommer efter helgen.
  Följer dig på Bloglovin sedan någon vecka.
  Roligt initiativ!

  SvaraRadera
 24. Detta passar utmärkt ihop med min tanke att jag i år bara ska läsa just hyllvärmare så jag är med. Jag följer dig sedan länge på Bloglovin' (Jenny Eriksson) och mitt inlägg med min tänkta läshög där jag även tipsar om tävlingen publiceras lördag 24/1 runt kl. 07.00 på denna länk: http://jenny.jennytranslation.com/2015/01/24/hyllvarmare2015-att-lasa-hogen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passar ju jättebra och vad roligt att du är med. Jag skriver upp dig.

   Radera
 25. Jag är med! :D
  Här har jag skrivit det på min blogg:
  http://monstersteffa.se/2015/january/ta-kontroll-over-bokhyllan.html

  Följer dig på bloglovin också ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt. Jag skriver upp dig på min lista.

   Radera
 26. Jag är med. Denna utmaning passar ju ihop med alla Harry Potterböcker jag tänkte läsa under februari. Följer dig på Bloglovin nu och kommer att skriva ett inlägg på min blogg under kvällen.

  SvaraRadera
 27. Jag har funderat fram och tillbaka, men kommit fram till att självklart ska jag vara med. Underbart intiativ dessutom, tycker jag. :) Jag följer dig på bloglovin under Petra Andersson, och jag tänkte lägga upp ett inlägg på bloggen på torsdag, så återkommer med en länk då. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du vill vara med. Då ser jag fram emot din länk, men hittills 2 poäng.

   Radera
  2. Och här är länken till bloggen; http://petrasbokblogg.blogspot.se/2015/01/ta-kontroll-over-bokhyllan.html

   Radera
 28. Jag vill vara med! :) Följer dig på bloglovin och har gjort ett inlägg här: http://tinaelisabeth.blogg.se/2015/january/ta-kontroll-over-bokhyllan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul. Har noterat att du är med, snart kör vi...

   Radera
 29. Kul! 2015 är det olästhyllan som gäller, så kan ju lika gärna haka på här :) Dyker upp ett inlägg om detta, av något slag, under dagen på bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att du vill vara med. Skriver upp dig.

   Radera
  2. Inlägget med lista och länk hit finns här: http://bokpotaten.blogspot.se/2015/01/tbr-infor-februari-2015.html och följer dig på bloglovin gör jag ju sedan länge :) Trevlig helg!

   Radera
 30. Jag skrev en kommentar tidigare men vet inte om den kom fram så jag skickar en till utifall att :)
  Jag är absolut med och tävlar och anmäler mig såhär i sista stund. Himla bra initiativ av dig med den här tävlings utmaningen! Jag har, som många andra, alldeles för många olästa böcker hemma och det här är den perfekta motivationen till att få en del av dem lästa!
  Mitt inlägg om tävlingen: http://marklarsbooks.blogg.se/2015/january/ta-kontroll-over-bokhyllan.html
  Jag följer dig även på bloglovin, blev följare 36 tror jag. :)

  (Under februari så kommer det komma upp 2 recensioner från nya böcker, men som jag läst i januari. Så du vet nu i förväg att jag inte fuskar) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också vill vara med. Jag noterar dig också. Du kan också vara lugn vad gäller recensionerna. Har själv ett antal recensioner som ligger och släpar som jag måste ta tag i snarast.

   Radera
 31. Jag vill vara med, vill inte missa det här. En jättebra ide:). Jag följer dig redan.

  SvaraRadera