2012-11-18

3 snabba

Sitter här på morgonen och är inte på speciellt bra humör. Tänkte att jag kan lika gärna passa på att skriva några recensioner som har blivit liggandes ett tag.

Silvrets rike
Silvrets rike är fjärde delen i den fantastiska serien om Djingis Khan. Den här boken tar vid när den store Khanen själv är död och de maktspel som börjar utspela sig om vem som ska ta över facklan efter honom. Det är en krigisk bok men samtidigt väldigt väl beskrivna karkatärer som du känner starkt för. Det är samtidigt faschinerande att läsa om en här som är så välorganiserad så de lyckas med vad de än tar sig för i sin erövring. Jag gillar den här boken skarpt och måste snarast läsa/lyssna på femte delen som jag tror är den sista.

 

Under oktober månad kände jag för lättlästa spännande böcker. Och vad passade då bättre än Gullregn i Oktober av Maria Lang. Det är en långsam pusseldeckare om någon som vinner en massa pengar på lotto. Ingen i staden Skoga vet dock vem som har vunnit pengarna, förutom kanske vinnaren själv. När sedan en man hittas mördad med hjälp av Gullregn så tätnar mysteriet och kommisarie Christer Wijk får något att bita i. Lagom läsing i sängen som parallellärning och jag gillar.


Spionen som kom in från kylan är det första jag läst av John le Carré och jag kan väl inte påstå att jag var jätteinspirerad av historien. Det är en spionhistoria som utspelar sig i Östtyskland till stora delar. Det är mycket prat och lite action. Tyvärr kan jag inte skriva så mycket om boken för det var inte alls något som passade mig och handlingen och dess karaktärer flyttades långt bak i minnesbanken så fort boken var utläst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar