2012-11-10

Bokbloggsjerka 9 - 12 november

Hos Annika denna veckan: Har du en ”guilty pleasure” eller en favorit som eventuellt kan förvåna oss jerkare?

Jag kan inte påstå att jag någon gång har gömt vad jag läst, eller skämts för den delen. När jag var yngre så läste jag en hel del Harleqin som jag kanske inte direkt skyltade med men inte gömde jag det heller. Sen kanske jag inte väljer att läsa den typen av böcker i dag. Men å andra sidan finns det gott om böcker som jag känner så med.
Smaken ändras helt klart med åldern. T ex hade jag nog i tidiga 20 år gett mig in på att läsa middelgrade eller YA böcker. Det var jag för gammal och klok för då. Men hallå... Idag läser jag mycket böcker av den här typen och tycker många gånger att det är riktigt bra. Detta får jag nog tacka Harry Potter för som öppnade ögonen för mig på helt nya typer av litteratur som jag nog aldrig läst annars. Även Twilight kan haft en finger med i spelet.

10 kommentarer:

 1. Läste också en hel del Harleqin i tonåren, men skämdes inte heller för det direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju faktiskt ingen anledning tycker jag. Huvudsaken är att litteratur spelar på ens egna känslor och intressen.

   Radera
 2. Även för mig var det Twilight som fick mig tillbaka till läsandets bana efter några års uppehåll. Evigt tacksam!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har verkligen öppnat ögonen för mig på en helt ny typ av litteratur. Nu vågar jag prova nya genre utan att på förväg stämpla något som inte min smak.

   Radera
 3. Finns väl ingen anledning att skämmas för sådant man läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det tycker inte jag heller. Smaken måste få vara olika annars kan vi lika gärna leva i en diktatue. Och dessutom finns det böcker och genrer som ska passa alla.

   Radera
 4. Det värsta jag vet är när t ex Björn Ranelid klagar över att t ex Camilla Läckberg inte kan skriva och att det är skräplitteratur...det finns ingen fin- eller fulkultur, bara olika smak!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig helt och hållet. Allt ligger i betraktarens ögon så enkelt är det.

   Radera
 5. Det vore ju hemskt om man inte ändrade/utökade sin litteratursmak under sin livstid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore det verkligen. Tänk vad mycket man hade missat.

   Radera