2016-05-24

Sommarläsningstaggen

Jag hittade den här taggen hos Johannas deckarhörna och jag tycker mig känna igen den och har med största säkerhet gjort den här. Det hindrar väl en inte från att göra den en gång till eller vad tycker ni.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinnas läsas i sommar?
1572439625455774

  • Kraften av Siri Pettersen
  • Minns du den stad av Per Anders Fogelström
  • Sanningen om Alice av Katherine Webb
  • The Sword of Summer av Rick Riordan
  • Står dig ingen åter av Anna Karolina
Förra året klarade jag av 4 av 5 av listan. Ska blir spännande att se hur det går i år.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i.
Jag har absolut ingen aning. Just nu när jag kämpar mig ur lässvackan från helvetet så känner jag inte alls att jag ens vill tänka tanken på att tvinga på mig själv någon bok. 

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Det där att hitta en bekväm utomhusläsställning är sällan helt lätt, men jag hoppas få till det i skuggan någonstans i vår härliga trädgård, eller på någon klippa i skärgården.


4. Handen på hjärtat, var tror du verkligen att du kommer att läsa i sommar.
I läsfåtöljen som vanligt....

5. Vilken bok tror du kommer att bli sommarens bästa?
Minns du den staden kanske. Jag har ju älskat de två första böckerna i serien så förhoppningsvis fortsätter det i samma bra anda. Har också stora förväntningar på avslutande delen i Korpringar av Pettersen.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Svårt men jag säger valfri Agatha Christie bok. Kanske lite fusk på den frågan men Christie funkar alltid för alla... Min favorit skulle kunna vara 4.50 från Paddington.


7. Strand eller hängmatta?
Tanken på hängmatta lockar väldigt mycket men tror inte att jag kommer finna det bekvämt i sommar så jag hoppas på en strand istället. Gärna en stilla sjöstrand där jag kan sitta och dingla med benen från bryggan med jämna mellanrum.

8. Deckare eller roman?
Ganska jämt lopp tror jag. Jag gillar båda men deckare passar nog ändå bättre till sommaren för att de är så lättsmälta och lagom mycket underhållning för en semesterhjärna....

9. Favoritgenre?
Som vanligt svarar jag fantsy även om det inte är den ultimata genren för sommaren av någon anledning. 

10. Tagga 3 andra.
Jag har absolut noll koll på vilka som har gjort den här taggen och vilka som inte har gjort den eller hur länge den har snurrat runt. Men känner du dig manad tycker jag absolut att du ska ta och spana in den.


2 kommentarer: