2015-06-29

Lyrans klassikerutmaning hittills


Jag trodde absolut att jag tog mig vatten över huvudet när jag började fundera på klassiker jag skulle läsa under sommaren tack vare Lyrans klassikerutmaning. Men det har verkligen gått över förväntan och under juni har jag hunnit med åtta klassiker. Här är böckerna som jag läst.


Mycket barnklassiker och deckarklassiker. Och alla ser kanske inte alla dessa böcker som klassiker men i mina ögon är de definitivt det, även om några av dem är lite modernare klassiker. Oavsett så är jag väldigt nöjd och jag kan nästan garantera att det kommer bli några klassiker lästa under juli också.

9 kommentarer:

 1. Bra jobbat med klassikerna! :) Mina drömmars stad är för övrigt en av mina favoritböcker. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också väldigt mycket om Mina drömmars stad. Ser fram emot semestern då jag ska ta mig an bok två i serien.

   Radera
 2. Jag blir imponerad över hur många klassiker du hunnit med! Och sugen på Agatha Christie, det var länge sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit väldigt roligt att läsa barnklassiker. Avslappnande att läsa vid sidan om övriga böcker. Sen är ju Agatha Christie en riktig favorit här hemma. Går alltid att läsa.

   Radera
 3. Härlig blandning! Jag älskar Jules Verne, och de gamla pusseldeckarna också förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också Jules Verne eller i alla fall denna.

   Radera
 4. Wow, vilken härlig samling klassiker du läst!! Roald Dahls bok är den enda som jag aldrig läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tidigare enbart läst Kalle och Chokladfabriken men fick ett ryck och har läst några av hans böcker nu i vår. Trevlig bekantskap.

   Radera
 5. Vad många relativt moderna klassiker som jag inte tänkt på. Och många välkända ansikten, så att säga. Rasmus på luffen och James och jättepersikan minns jag med nostalgikänslor. Samma sak med Jorden runt... Och så har jag också läst Mina drömmars stad. Jag tyckte mycket om den när det begav sig. Och det är definitvt klassiker i mina ögon!

  SvaraRadera