2012-05-17

Hell's Corner

Baldacci är en författare jag har gillar länge och jag skulle nog till och med vilja klassa honom som en av mina favoriter. Han skriver spännande och underhållande, både om det är karaktärer som man följer i flera böcker eller om det är fristående böcker.
Senaste lästa/lyssnade på var Hell's Corner och detta är ytterligare en bok om Kamelklubbben. Och som vanligt blir jag inte besviken, även om jag inte blir djupt påverkad.

Oliver Stone, före detta John Carr, en av Amerikas föredetta lönnmördare (den bästa) står nu på någorlunda god fot med sitt land igen. Till och med så pass att han kallas in av presidenten för att få ett uppdrag som går ut på att ta reda på hur den ryska drogkartellen fungerar. Men kvällen innan Oliver ska skeppas iväg för sitt uppdrag så hamnar han mitt inne i en skottlossning och en explosion i Lafayett park, Vita husets granne. Ryssland är bara att glömma, nu finns det viktigare saker att ta sig för och Oliver Stone hamnar givetvi mitt inne i utredningen - en svår sådan.

Nä, som sagt, jag blir inte besviken på den här boken. Den är underhållande och alldeles tillräckligt svår att lista ut. Där finns gott om dramatiska tvistar och mord åt höger och vänter. Jag kan inte lista ut vem som står bakom bombningen, inte någon gång är jag ens i närheten. Och det är vad jag förväntar mig av en bra deckare/spionroman. Där finns gott om karaktärer som jag jag gillar utan att jag för den sakens skulle blir för intim med någon.

Ljudboken var på engelska och det går förvånatsvärt bra att lyssna på engelska texter. Det enda som stör mig lite med amerikanska ljudinspelningar är alla ljudeffekter. Där är musik när det är som mest spännande (ingen spännande sådan), du hör pistolskott och explosioner, och när det är en kvinna som pratar i boken så är det även en kvinnlig uppläsare (detta vande jag mig efter en stund). Jag har tillräcklig inlevelseförmåga för att klara mig utan alla dessa finnesser. Det är snarare så att det förvillar och förvirrar mig som lyssnare. Ska helt plötsligt lyssna på två saker samtidigt. NEJ TACK!

Avslutningsvis så lär det här inte vara en bok som vinner stora priser, men som underhållning är den helt perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar