2013-01-27

En smakebit på søndag: DeliriumIdag är det söndag (för den som inte visste det) och det innebär att det är dags för En smakebit på en söndag hos bloggen Flukten fra virkeligheten.

Denna veckan läser jag Delirium av Lauren Oliver som är första delen i en dystopisk triologi. Jag har inte läst så mycket dystopier innan men den här boken har länge legat och väntat på att jag ska läsa den. Den handlar om ett USA någon gång i framtiden där kärlek anses vara en sjukdom. När man fyller 18 år får man en behandling så att man inte längre ska känna känslor. Huvudkaraktären Lena längtar tills hon ska få sin behandling. Men allteftersom  historien går vidare så börjar tankar väckas hos Lena.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken ännu efter att ha kommit ungefär till hälften. Men det verkar just nu som om den blir bättre och bättre. Citatet jag bjuder på denna veckan är hämtat från sidorna 138-139 och utspelar sig när Lena hamnar på en förbjuden fest och för första gången ser obotade tjejer och killar tillsammans.

Jag öppnar munnen, men inga ord kommer ut, vilket antagligen är bra med tanke på att ett gigantiskt brandlarm tjuter i mitt huvud. Det låter kanske korkat och naivt, men inte en enda gång på väg till gården tänkte jag ens tanken att festen skulle vara för båda könen. Det föll mig helt enkelt aldrig in.
Att trotsa utegångsförbudet är illa nog, att lyssna på icke godkänd musik är ännu värre. Men att bryta mot segregationslagarna är ett av de värsta brott som finns.

18 kommentarer:

 1. Dystopi är ett av mina trigger-ord :) Jag skulle nog vilja läsa de här böckerna. Någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har verkligen lockat mig ett bra tag nu så det var ingen tvekan när den stod på biblioteket och väntade på mig.

   Radera
 2. Jeg gillade virkelig Delirum og jeg håper virkelig det blir noe av produseringen av en tv-serie basert på trilogien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hörde att det skulle göras ett pilotavsnitt. Kan verkligen bli bra.

   Radera
 3. Delirum gleder jeg meg til å lese. Har hørt så mye gode ord om denne boken:) Takk for smakebit og ha en fin søndag!:)

  SvaraRadera
 4. Denne har jeg på vent i bokhyllen min og gleder meg til å ta fatt på den. Tusen takk for smakebiten og ha en fin søndag videre:-)

  SvaraRadera
 5. Takk for smakebiten - leste om den på en annen blogg tidligere i uken, og har reservert den på biblioteket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var jättenyfiken på den innan och väldigt glad att jag fick tag i den på biblioteket.

   Radera
 6. Det här låter som en bok i min smak. Jag får nog falla till föga snart. Tack för smakebiten!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Det är lite av en käsnloläsning där en del funderingar tittar fram då och då

   Radera
 7. Jag läste den här förra veckan på engelska och gillade den :) Den var bättre än jag trodde att den skulle vara. (Http://booksonmymind.me)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag för min del hade väldigt höga förväntningar. Vet inte riktigt om den har levt upp till dem än, men som sagt. Den blir bättre och bättre.

   Radera
 8. Dystopier är utanför min bekvämlighetszon, men det här verkar vara en av de mest omskrivna! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte dystopier skulle vara något för mig men jag har blivit mycket bättre på att prova nya genre sen jag började blogga och därav en del dystopier.

   Radera
 9. Denne likte jeg ganske godt da jeg leste den. Takk for smakebiten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var riktigt bra kan jag säga nu när den är slut.

   Radera