2013-04-06

Starcrossedserien

Nu är det så  här att mitt minne är otroligt kort. I alla fall när det gäller vissa saker. Nu är det nämligen så att jag har absolut ingen aning om jag har skrivit en recension på Starcrossed av Josephine Angelini. Kan inte hitta någon den närmasta tiden så förmodligen har jag inte gjort något. Skulle jag mot förmodan ha gjort det i alla fall så ber jag så hemskt mycket om ursäket och då kan ni skippa att läsa halva den här recensionen i alla fall.

StarcrossedStarcrossed 2: Dreamless

Starcrossed
Helen bor på en ö mitt i Atlanten tillsammans med sin pappa. Helen är inte riktigt som alla andra och det har hon alltid vetat och därför har hon alltid försökt tona ner sig själv för att någon inte ska uppmärksamma henne. Men en dag flyttar det en ny familj till ön. En familj som väcker de värsta känslorna till liv hos Helen varje gång hon möter dem. Hon skulle verkligen vilja slita pojken Lucas mitt i tu.

Dreamless
(Spoilervarning)
Denna boken tar vid där första boken slutar. Helen har i uppgift att ta sig ner till underjorden för att försöka få fatt på furierna för att stoppa blodsfäjderna. Det är dock inte helt lätt att vandra själv i underjorden. Men en nattt uppenbarar sig Orion där nere för att hjälpa henne. Samtidigt kan Helen inte sluta tänka på Lucas på de sätt hon absolut inte får tänka på honom.

Var ska man börja liksom. Det här var verkligen böcker för mig. Grekisk mytologi är otroligt facinerande tycker jag och jag brukar liksom sugas till dessa böcker. Så att det tog så lång tid innan jag plockade upp dem är lite av ett under i sig. Och jag blev verkligen inte besviken på böckerna. Visst får jag lite Twilightvibbar när jag läser dem, den nya mystiska familjen som flyttar till det lilla samhället och som fångar upp flickan som inte riktigt är som alla andra. Visst denna gången handlar det om Scions/haslvgudar i stället för vampyrer. Men vet ni vad. Det gör mig ingenting.
För mig finns det faktiskt ingenting att klaga på. Jag älskar karaktärerna, jag älskar miljöbeskrivningarna och jag älskar det lättlästa språket. 500 sidor försvinner väldigt snabbt kan jag lova.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar