2013-04-11

Mer av Janet Evanovich - Full Scoop

Janet Evanovich är helt klart en av mina favoritförfattare. Och det är ju faktiskt så att hon har skrivit annat än böckerna om Stephanie Plum. En sak gemensam, de är fruktansvärt roliga.

Tillsammans med Charlotte Hughs har hon skrivit en relativt fristående serie som består av (vad jag vet) sex böcker som alla handlar om den lilla staden Beautmont i South Carolina. I många av böckerna får man följa tidningsredaktören Jamie och stans rikaste man Max Holt. Dessa underbara karaktärer gästspelar i alla böckerna men i sjätte och sista boken Full Scoop får läsaren möta barnläkaren Maggie och hennes dotter Mel.

En förymd polismördare är på väg till staden Beaumont för att hämta sitt byte som han kom över när han rånade en värdetransport bil för 14 år sedan. Den kan också vara så att mördaren är på väg tillbaka till Beaumont för han har ett och annat otalt med Maggie som var i hop med honom i high school. In till Maggie flyttar då den väldigt snygge FBI-agenten Zach och helt plötsligt slår det gnistor i huset. Dessutom verkar det flyga mer mystisk kärlek i luften eftersom hunden Flea och geten Butterbean verkar ha förälskat sig vid första ögonkastet. Kan det ha något med voodoo, svart magi och hokus pokus att göra.

Det här är roligt - och galet. Mycket mer finns egentligen inte att säga. Du får dig garanterat ett gott skratt. Historien har på intet sätt något djup utan det är bara kvicka repliker, udda karaktärer och saker som helt enkelt inte händer i verkliga livet (hoppas jag ibland). Kan varmt rekommendera denna bok (och de övriga fem) om du gillar böckerna om Stephanie Plum.


Böckerna i serien:
Full House
Full Tilt
Full Speed
Full Blast
Full Bloom
Full Scopp

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for superbra tips! Full house er nå nedlastet på iPhonen og jeg har akkurat begynt å lese :)

    SvaraRadera