2013-04-06

Rubinröd

RubinrödSå stod den där på biblioteket och tittade vackert på mig och fick givetvis följa med hem. Jag hade hört så mycket positivt om Rubinröd av Kerstin Gier så jag kunde inte låta bli.

Gwendolyn har hela sitt liv vetat om att det fanns människor som kunde resa i tiden. Framför allt så visste hon att hennes kusin Charlotte skulle ha ärft denna gen och därför inom kort skulle få resa i tiden. Men vad Gwendolyn inte hade räknat med var att det skulle bli hon som hade ärft genen istället.

Det här är definitivt en trevlig bok där sidorna i en rasande fart for förbi. Den var otroligt lättläst och mycket underhållande. Så pass att jag forfarande inte kunnat släppa den helt och hållet utan går själv och klurar ut fortsättningen och för mig är det ett väldigt bra betyg på en bok. Sen kanske den inte är den djupaste boken jag har läst - kanske för att jag är lite äldre än målgruppen boken är ämnad för. Jag gillar att det är tydliga beskrivningar av miljöer och kläder i boken. Den är väldigt levande på det sättet. Jag gillar ju framför allt lite extra när kläder beskrivs och jag får vackra bilder inne i huvudet. Redan i början av boken så är de i år 1912 och de pratar om Titanic. Från den stunden så får jag flashbacks från filmen och de vackra klänningar Kate Winslet bär.
Jag längtar helt klart på att få läsa bok två - Safirblå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar