2014-02-23

5 frågor om böckerna i din bokhyllla

Idag har jag blivit taggad av Boklysten att svara på fem frågor om böckerna i min bokhylla. Har sett denna enkäten ett tag nu men inte blivit färdig att göra den än så därför passar det utmärk nu.

1. En bok du inte läst ännu, men verkligen ser fram emot?
Oj vad svårt, mina bokhyllor svämmar över av dessa böcker som jag köper för att jag så fruktansvärt gärna vill läsa dem. Men som jag mest ser fram emot just nu är nog Eon av Alison Goodman. Det är en bok om drakar som jag väldigt gärna vill läsa men känner att jag behöver lyssna klart på Arvtagarserien av Paolini innan jag kan börja på denna. Två fantasyserier om drakar känns som lite för mycket av det goda samtidigt.

2. Den bästa boken du har hemma?
Att välja en känns ganska omöjligt men måste jag välja så blir konstigt nog svaret ändå ganska enkelt. Harry Potter och de vises sten är alltid den bok som först trillar in i huvudet på mig när favoritbok nämns. Och som tur väl är finns den hemma i min bokhylla. Men jag vill ha den på engelska också. En sådan där snygg box hade jag inte alls haft något emot att äga.

3. En bok du önskar hade varit bättre och som kanske var lite onödig att köpa?
Återigen kommer jag svara en Rowling-bok. Denna gången får det bli Casual Vacancy. Det var helt enkelt inte riktigt min typ av bok. Förväntningarna var så höga och tyvärr föll allt ganska platt. Dessutom slutade det med att jag lånade boken som ljudbok på svenska och har med andra ord inte ens läst hela boken. Fast med en favoritförfattare är det bra att samla på all utgivning.

4. Någon bok du var jättepepp på när du köpte den, men som sedan bara blivit stående?
Lite samma svar som på fråga två. Där finns massor i bokhyllorna. Men ska jag nämna en bok som jag var väldigt pepp på och som sedan har fått stå vääääldigt länge så blir svaret Slända i bärnsten av Diana Gabaldon. Jag älskade första boken (lyssnade på den som ljudbok) men sen när jag äntligen fick tag i bok nummer två - den var ju borta från biblioteket - så blev det liksom inte av. Jag har i och för sig börjat på den, läst ca 50 sidor, men den är så lång och texten så fruktansvärt liten så det bär lite emot. Dessutom började den inte riktigt som jag hade hoppas på. Någon dag ska jag däremot ta och läsa den - jag lovar. Jag kommer att älska den.

5. En bok du mest köpt för att den hade vackert omslag?
Tiger's curse av Colleen Houck, eller egentligen alla de fyra första böckerna. Jag älskar tigrar och dessa böcker är så otroligt vackra att titta på. Så det var mest ett cover-buy, men sen att det är en fantasyserie och jag tror faktiskt att den kommer innehålla lite drakar om jag inte har fattat det hela fel så lockar det hela lite mer till läsning.

Sen kommer det här med att tagga vidare. Jag tror faktiskt att de flesta har gjort denna tag så jag hoppar över detta. Men om du inte har gjort den så tycker jag att du ska hoppa på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar