2014-02-07

Bokbloggsjerka 7-10 februari

Ytterligare en väldigt seg vecka men äntligen har fredagen kommit. Hos Annika i denna veckas jerka ska vi berätta om:

Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Jag har en liten svart och silvrig bok där jag skriver in alla böcker jag läser för mitt nöjes skull och i och med den har jag ganska stor koll på vad jag läser. Ibland händer det ju ändå att det dyker upp en dubblett i läshögen, men det kan jag leva med. I den boken skriver jag titel, författare, om det är en ljudbok eller seriealbum och datum när jag läste ut den. Med andra ord ingenting om vad jag tyckte om boken - det få bloggen sköta. Faktum är att det är i denna anteckningsbok jag först skriver i vad jag läst - bloggen kommer i efterhand vad gäller detta.

30 kommentarer:

 1. Det är något speciellt med de där vackra anteckningsböckerna! När jag är ute och reser kör jag en sån, annars är det datorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr för många som jag inte ens skriver i. Bättring på det.

   Radera
 2. Oj jag måste ju ha bokstavsordning då fungerar det bra med datorn än att skriva för hand det skulle bli oordning och jag är ju en listmänniska så jag måste ha en ordning som jag trivs med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är datumen viktigare. Det är som en dagbok för mig och då kan inte 14 oktober komma före 12 maj. Men alla är vi olika. Dessutom älskar jag att skriva för hand.

   Radera
 3. Det måste vara en tjock liten anteckningsbok om allt du läser ska få plats? Eller kanske det blir en serie anteckningsböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det behövs inte. Jag har haft min bok sen 2005 och har inte ens kommit en femtedel in i boken. Varje sida har 22 rader och oftast räcker en rad.

   Radera
 4. Jag är imponerad att du faktiskt skriver i din antecningsbok. Jag har haft många anteckningsböcker, men det där själva antecknandet är det lite sämre med..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många tomma anteckningsböcker det har jag med, men jag älskar känslan av att fylla sidor om det så bara är med en liten rad i taget. Det är vackert med handskrivna anteckningsböcker tycker jag.

   Radera
 5. Även för min del har det blivit ett gäng anteckningsböcker genom åren =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen borde jag bli bättre på att skriva mer om böckerna. Men anteckningsböcker är toppen.

   Radera
 6. Jag är också imponerad över er som kan använda anteckningsböcker, det finns en charm i det som saknas när man bara håller sig till nätsidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det. Anteckningsböcker är så mycket mer personligt.

   Radera
 7. Nej anteckningbok har jag aldrig fattat, när det finns en dator eller ipad. Det är väl jag som är tekniknörd.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig handlar det om personlighet och charm och att jag älskar att skriva med penna. Pennor är också något som det finns gott om i mitt hem.

   Radera
 8. En vacker bok att anteckna i gillar jag. Papper och penna får inte underskattas.

  SvaraRadera
 9. Jag har tyvärr lämnat det där med anteckningsböcker och har istället anteckningar på datorn. Inte alltid så bra om datorn skulle haverera!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har anteckningar, block och pennor lite varstans i vårt hus. Måste få skriva eller kludda lite ibland.

   Radera
 10. Skulle gärna ha en fin anteckningsbok men smidigheten med teknik som man nu kan ha med sig överallt är inte att underskatta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast ett litet anteckningblock tar ingen plats i väskan. Och jag kan ju alltid anteckna i efterhand.

   Radera
 11. Jag har bara bloggen. Har försökt med anteckningsböcker men det har alltid fallit i glömska till slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det trodde jag kanske att mitt anteckningsblock skulle göra när jag började men jag har skrivit upp alla skönlitterära böcker jag har läst sen november 2005. Borde bli bättre på att skriva upp alla barnböcker dock. Bara pärlorna får följa med.

   Radera
 12. Anteckningsböckerna är ju alltid bestående och det är ju bra :)

  SvaraRadera
 13. Jag är en sån listnörd så jag använder gärna datorn men en anteckningsbok är inte fel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fördelen med att skriva listor på papper är att du får styrka punkter hur hårt du vill. Den typen av listor gillar jag.

   Radera
 14. Jag börjar fundera på att föra en loggbok men få se om det blir av. Skrev massvis med listor som jag bara slängde sen. Lite dumt:(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På det sättet är det bra att ha dem samlade. Det tar mer emot att slänga en bok än en lista på ett lösblad.

   Radera
 15. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den... Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hänt mig med att jag köpt en ny som jag redan läst. som tur väl var kom boken tidigare från biblioteket och den jag köpte var inte speciellt dyr. Tur i oturen med andra ord.

   Radera