2016-10-03

Höstenkät

기분이 좋다 <Pinterest>. ♥LovelyDove♥:

En liten enkät om höstens läsning är ju inte helt fel. Enkäter är alltid roligt. Just den här enkäten verkar The Cabinet of Miss Magic hittat på youtube och eftersom hon älskar hösten har hon översatt den. Jag älskar också hösten så jag gör den gärna även om jag inte har blivit taggad av någon vad jag vet.

1 Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Jag har planerat min höstläsning i massor tycker jag. Här och här  och här kan ni bland annat läsa om de böcker jag tänker läsa. Man skulle väl kunna sammanfatta det i stora tjocka böcker - gärna med magiska element.

Love the time when is autumn just chill and relax in this cold weather my favourite weather ever.:

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var/är din favoritämnen?
Två böcker som lästes i skolan står ut lite extra, för jag vet att jag älskade att lyssna till dem. Den ena är Agnes Cecilia av Maria Gripe och den andra är Hobbiten av J.R.R Tolkien. Jag har läst om båda böckerna i vuxen ålder och de är fortfarande lika bra.
Va gäller favoritämne har jag faktiskt lite svårt att komma ihåg det. Vet inte om jag brann sådär värst mycket extra för något ämne. I och för sig vet jag att jag redan då älskade att skriva och läsa så svenskan borde ju ha varit ett av dem. Sen vet jag att jag tyckte om gymnastik och OÄ (orienterande ämnen typ geografi, historia, religion). Över lag så tyckte jag ganska mycket om skolan när jag var yngre. Okej inte högstadiet då men resten.

Autumn at Lake Yamanaka near Mount Fuji in Yamanakako, Japan • photo: Chris Asche on Flickr:

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Nej, jag gillar inte alls läskiga böcker eller filmer. I och för sig älskar jag PAX böckerna av Åsa Larsson och Ingela Korsell men det är väl ungefär så långt jag kan sträcka mig.  Fråga mig inte varför jag inte gillar det, jag tror inte det har att göra med att jag inte gillar att bli skrämd och jag är egentligen inte så värst lättskrämd. Jag tror mest bara att det känns på tok för orealistiskt. Säger hon som älskar fantasy!!!!

Last October or maybe it was early November myself a few others from Chatelaine headed out to my friend Anya's farm to shoot some Thanksgiving-y autumn shots. T:

4. Vilken bok passar som mysläsning under mörka höstkvällar?
Harry Potter eller egentligen vilken fantasy som helst. Av någon anledning så passar fantasy extra bra när det är mörkt, kanske är det lättare att försvinna in i en annan värld just då.

Picnic in the Woods, Girl, Germany, Jumper, Tea, Harry Potter, Sweets, Basket, Tea, Cup, Blanket, Trees, Wood, //YES PEASE!;!:

5. När du krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Te, bara te och allra helt i massor. Chai Latte är en bra variant!

Enjoy a hot chocolate on a chilly autumn evening #Simple #Pleasures:

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Ja! Att göra fint här hemma innan det är dags att föda bäbis. Det där med födandet är ju också den största höstplanen jag har haft någon gång i mitt liv.

Looking through a window could be an interesting invitation idea....:
2 kommentarer:

  1. Haha vad kul att se någon annan använda OÄ...det var länge sedan jag hörde det annars :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl inte riktigt den termen man använder i skolan idag. Oavsett så gillade jag ämnet.

      Radera