2018-01-16

Veckans topplista v 3

Är det vinter ute nu? Det har i alla fall kommit snö i natt även här i södra Sverige och jag vet helt ärligt inte om jag var så sugen på det. Men vinter i böcker tycker jag bättre om och därför hoppar jag denna vecka på Johannas Veckans topplista och ger mig på att tipsa om fem stycken böcker som ger vinterkänsla.

Veckans topplista

1. 1222 över havet av Anne Holt. En mer vintrig bok har jag nog ärligt aldrig läst. Jag kunde riktigt höra vinden vina utanför fönstret och känna hur jag sakta men säkert blev insnöad. Utanför fönstret var det dock inte vinter på riktigt.

2. Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivy. En ny favoritbok som jag läste ut bara för någon dag sedan. Att befinna sig i Alaska vintertid - kan det bli mer vintrigt?

3.Snömannen av Jo Nesbø. Jag kommer helt ärligt inte ihåg sådär värst mycket mer än snön och snögubbarna av den här boken och att jag tyckte den var bra. Men vinterkänsla gav den ju då uppenbarligen eftersom det är det jag kommer ihåg den för.

4. Mordet på Orientexpressen av Agatha Christe. Okej det är kanske inte vintern först och främst som gör att jag kommer ihåg boken, men den är ju av allra största betydelse för handlingen. Tänk att vara insnöad på ett tåg där det går en mördare lös. 

5. Sagan om julträdet av Trinka Hakes Noble. Den här boken är inte så känd och det är också min ända barnbok med på listan. Jag har med den för att det var min absoluta favoritbok som barn och här visar vintern hur grym den kan vara. Nostalgi!!!!

1222 över havetMot den glittrande snön vid världens ändeSnømannenMordet på OrientexpressenBildresultat för sagan om julträdet

36 kommentarer:

 1. Har läst både Holt, Nesbø och Christie, men den där Mot den glittrande snön vid världens ände blir jag mer och mer sugen på varje gång jag ser den.

  SvaraRadera
 2. inte minns jag om det var vinter i Orientexpressen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag kan minnas så stod tåget stilla för att rälsen var helt översnöad så de inte kunde ta sig fram.

   Radera
 3. Jag har läst många Anne Holt, men inte den här vintriga. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då rekommenderar jag den här varmt till dig. Jag tror att det är den bästa Holt jag läst även om jag inte läst jättemånga.

   Radera
 4. Jag skulle gärna vilja se den nya filmen om Mordet på Orientexpressen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med, är hur sugen som helst på det. Men har tyvärr ingen här hemma som vill se den med mig. Jag får köra operation övertalning tror jag.

   Radera
 5. Ja, Mordet på Orientexpressen var synnerligen vintrig!

  SvaraRadera
 6. Snömannen är jag jätte nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var riktigt bra så tycker absolut du ska läsa den. Av någon anledning tror jag att det var min första bekanskap med Nesbö och den gav ju absolut mersmak på serien.

   Radera
 7. Holts bok har legat i min läsa-hög väldigt länge. Och att det var vinter i orientexpressen har jag nyss sett på bio! men det verkar inte ha varit så kallt ändå, inga vantar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan absolut rekommendera dig att försöka tycka in Holts bok nu då. Passar utmärkt till i alla fall det väder vi har här nere i södra Sverige.

   Radera
 8. Jag har också med Mot den glittrande snön ... Annars var det nytt här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då har du ju i alla fall läst den bästa ;D

   Radera
 9. Eowyn Ivey väntar köar jag för på bibl. Sagan om julträdet blir jag nyfiken på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sagan om julträdet är kärlek och barndom för mig. Min absoluta favorit.

   Radera
 10. Eowyn Ivey blir jag lite sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt positiv ny bekantskap för min del.

   Radera
 11. Mordet på Orientexpressen är med på min lista. Flera av de andra finns på min TBR :)

  SvaraRadera
 12. Eowyn Iveys bok är så otroligt bra.

  SvaraRadera
 13. Den här Holt-boken blev jag nyfiken på! Ivey har jag aldrig hört talas om ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan varmt rekommendera dem båda två.

   Radera
 14. Mordet på Orientexpressen har jag läst och gillat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra tycker jag. Får nog själv se till att läsa om den snart.

   Radera
 15. Boken som utspelar sig i Alaska måste jag försöka hinna läsa, och Mordet på Orientexpressen vill jag läsa igen i vuxen ålder. Minns att jag lånade den av min farmor när jag var i tonåren. Måste absolut se filmen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska försöka prioritera Mot den glittrande snön. En helt fantastisk bok. Mordet på Orientexpressen vill jag nog också läsa om snart, men framför allt måste jag se filmen.

   Radera
 16. Har läst böckerna av Eowyn Ivey och Agatha Christie och Iveys bok finns på min lista också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. IVeys bok är ju helt klart hur vintrig som helst och passar solklart in på en sådan här lista :D

   Radera
 17. Intressanta titlar. Vill läsa de flesta. :)

  SvaraRadera
 18. oh... ja, Anne Holts och Jo Nesbös, de hade fallit ur mitt minne när jag skrev min lista. Men då hade ju listan blivit för lång, så det kanske var bra.

  SvaraRadera
 19. Jag älskar Mordet på Orientexpressen. Kan omöjligt motstå den formidable Hercule Poirots charm. Ändå har jag inte sett den nya filmen ännu.

  Blir nyfiken på Mot den glittrande snön vid världens ände av Eowyn Ivy, för jag tycker också att Alaska låter lockande. Någon gång ska jag åka dit och upptäcka den praktfulla naturen. Jag ser fram emot att få ta del av dina tankar om boken.

  SvaraRadera