2013-02-19

Tematrio - Dåligt enligt mig

I veckans tematrio vill Lyran att vi ska nämna tre böcker som vi tycker är dåliga och varför. Jag är en person som sällan läser klart något som jag tycker är dåligt och det är sällan jag dessutom plockar upp böcker som inte är så där bra.

1. Nu kommer jag säkert att svära i kyrkan - men nej jag tycker ändå inte att Hypnotisören av Kepler är någon höjdare. Läste faktiskt inte ens ut den för den var på tog för långsam och dryg. Den passade helt enkelt inte mig just då. Kanske skulle jag få ett annat resultat om jag gav den en chans idag, men samtidigt vet jag inte om jag har lust med det.

2. Shakespears hemlighet av Jennifer Lee Carrell plockade jag upp på bokrean för något år sedan för att det var en så otroligt vacker bok, läderinbunden (okej kanske inte riktigt läder men en vacker imitation) och en snygg framsida. Dessutom lockade baksidestexten med en spännande jakt på något försvunnet manuskript allt i Dan Brown anda. Boken föll platt. Tråkiga karaktärer, tråkig handling som inte gav någonting och trots att jag mot förmodan läste ut boken så kan jag idag inte riktigt komma ihåg något annat än att den just var tråkig.

3. För ett tag sedan gav jag mig på en för mig ny genre - nämligen skräck/spökhistoria. Jag hade hört så mycket positivt om The Woman in Black av Susan Hill så jag tänkte att jag måste ge det en chans. Men nej, inget för mig. Var fanns det läskiga (och jag inbillar mig i alla fall att jag är lättskrämd). Platt och tråkigt och innehållslöst tyckte jag att det var. Men eftersom det är så många som gillar så kanske det helt enkelt beror på att det inte alls är min typ av litteratur.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte heller om Hypnotisören, men jag har hört att de andra böckerna av författarparet ska vara betydligt bättre så jag har Paganinikontraktet hemma. Ska ge dem en chans till, men bara en.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den dag jag inte har några intressantare böcker hemma så lär jag väl ge den en chans till men som det ser ut nu så finns det så mycket annat att välja på så jag ser ingen anledning. Men man ska aldrig säga aldrig.

      Radera