2013-05-08

Underbara Helvete

Underbara helveteAbby har sökt sig långt hemifrån när hon börjar på universitet, allt för att smita undan sitt förflutna i den undre världen. Det livet ska hon lämna bakom sig. Men så möter hon Travis på en fight i skolan och dras ovillkorligen till honom trots att han är allt hon inte vill ha och behöver. Vänner kanske de kan bli i alla fall tänker hon. Livet är kanske dock inte så enkelt så att man kan bestämma sig för vem man ska älska eller inte.

Jag hade inte jättehöga förväntningar på boken Underbara Helvete av Jamie McGuire när jag började läsa den. Läste om handlingen och tänkte att det här kanske skulle kunna vara något för mig och beställde den som recensionsexemplar av Kalla Kulor förlag (tackar så väldigt mycket).

MEN...Det här är den typ av läsning jag vill ha varje gång jag öppnar en bok. En läsning som känns i hela kroppen och som lever kvar långt efter att boken är slut. Den typen av läsning som gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken när det är dags att sova och man läser det där extra kapitlet trots att man vet att man borde ha sovit för länge sedan.
Jag kan inte ens säga vad det är som är så fantastiskt bra med boken. För om sanningen ska fram så är det kanske inte språket det absolut bästa alla gånger, ibland är det lite tvära kast som jag inte riktigt hänger med i. Men vet ni vad, det gör mig absolut ingenting i det stora hela. Boken är endå helt otroligt bra.
Förmodligen har det att göra med att jag är otroligt svag för bad-boys som förvandals av kärleken. Den snygge, killen som alla tjejer vill ha men som inte faller för någon utan lever sitt liv solo (nåja nästan i alla fall) och som på något sätt förvandlas när han möts av den där speciella flickan. (Ser ni parallellerna till 50 shades och Christian Grey, utan de allt för detaljerade sexscenerna.) Kanske så är det så att jag blir lite smått förälskad i Travis och gärna hade fortsatt att läsa om honom samtidigt som det är väldigt skönt att boken är fristående. Nu får jag i alla fall möjlighet att fantisera om honom lite i smyg så här i efterhand.

Jag hade förmodligen kunnat fortsätta i en evighet att lovorda den här boken men nu ska jag försöka avrunda. Den här fötjänar givetvis det högsta betyg jag kan ge. Och även om jag har gett en femma till många av de böcker jag har läst på senaste tiden når de inte riktigt upp till den här. Får kanske var lite mer restriktiv i fortsättningen när jag sätter häga betyg även om de andra böckerna förtjänade sitt höga betyg just då.

Underbara Helvete. Läs Den!!!

4 kommentarer:

 1. Jag är verkligen sugen på denna!

  SvaraRadera
 2. Har beställt den nu och hoppas att få den innan helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du mycket trevlig läsning framför dig.

   Radera