2013-08-19

Tematrio: Sommarens läsning

Enligt Lyran så är nu sommaren på väg mot sitt slut och jag kan väl inte annat än att hålla med. Därför vill hon att vi ska: Berätta om tre bra böcker ni läst i sommar!
Nu har jag ju lite svårt att berätta om tre bra böcker jag läst eftersom jag i sommar knappt läst en enda bok. Jag gör istället en sammanfattning i tre punkter vad jag faktiskt läst/lyssnat på i sommar.

1. Jag har i lässvackans stunder och när jag suttit och pysslat med annat lagt min tillit till Harry Potter av J.K. Rowling. Denna sommaren har jag lyssnat på alla sju böckerna på engelska vilket var första gången för mig. Och vad kan man säga. Harry är Harry. Jag älskar det. Finns det en bästa bok då. Nej - jag älskar dem alla och hade inte kunnat vara utan en enda.

2. På en loppis i somras kom jag över en hög med gamla Agatha Christie böcker. Det är lättläst, den är underhållande och jag kan aldrig lista ut vem som är mördaren. Är det högklassig litteratur. Kanske inte men jag gillar det skarpt ändå. Böcker att vila hjärnan med.

3. Mississippi av Hillary Jordan är min senast utlästa bok så den får räknas in i sommarskörden. En mycket bra bok om livet på Mississippideltat i slutet av 40-talet. Om kärleken/eller inte till jorden och om "rasproblematiken".

Mål för nästa sommar: LÄSA MERA BÖCKER!

16 kommentarer:

 1. Känner mig hemma i ditt inlägg... Tycker Harry P är underbar, håller på med min första Agatha och Mississippi står på läslistan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir spännande att se vad du tycker om Agatha Christie då.

   Radera
 2. Agatha Cristie deckare är lättlästa och mysiga. Mississippi kommer jag troligen att läsa under hösten!

  SvaraRadera
 3. Det behövs böcker att vila hjärnan med, som du skriver.

  SvaraRadera
 4. Åh jag vill så gärna läsa om Harry Potter böckerna, var ju så länge sedan man läste dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst Harry Potter böckerna massor av gånger men ändå lär jag mig något nytt varje gång. Det var också en ny upplevelse att lyssna på dem på engelska.

   Radera
 5. Jag har nyss ärvt några Agatha Cristie de måste jag ge en chans och Harry potter står här och samlar damm, olästa förståss så de måste jag oxå ge en chans!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du massor av spännande och bra läsning framför dig.

   Radera
 6. Jag älskar gamla Christies! Jag tycker hon ofta skuffas undan med en fnysning nu för tiden, men de är roliga och fyndigt skrivna och det är så skoj med riktiga gamla pusseldeckare där gåtan är det viktiga och inte en massa äckeldetaljer från obduktionsbord och konstiga sexmord och poliser med magsår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. De är verkligen finurligt skrivna. Och mycket bra karaktärer till på köpet.

   Radera
 7. Jag gillar Harry Potter! Besökte Harry Potter-studion utanför London i somras - verkligen värd ett besök!

  SvaraRadera
 8. Åhh, Agatha Christie, vilken nostalgi!Kanske inte högklassig litteratur, men vem vill läsa det? Hon har kagt stor omsorg om att få till allt rätt i böckerna, kanonkul att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de gör verkligen själ för sitt namn pusseldeckare.

   Radera