2014-01-17

Bokbloggsjerka 17- 20 januari

jerka11Fredag morgon och jag vill inget hellre än att krypa ner i sängen istället för att åka och jobba. Tyvärr har man väl inget val. Jag börjar i alla fall min fredag som vanligt med att delta i Annikas bokbloggsjerka.

Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Oj vad svårt. Jag har ju otroligt svårt att säga vilken min favoritgenre är men jag får väl helt enkelt ta ett axplock.

Jag gillar historiska romaner väldigt mycket och därför är det väl inte så konstigt att jag här nämnder Downton Abbey. Otroligt bra serie som jag fullkomligt slukade. Längtar efter säsong 5.

Just nu är jag inne i ett sagostim och tänker dedicera mitt februari till sagor. En riktigt bra serie om sagor är Once upon a time som handlar om en tjej som hamnar i staden Storybrook, som är en stad som har hamnat där genom trolldom som den elaka drottningen ur Snövit utfört. I Storybrook står tiden stilla och ingen kommer ihåg vem de verkligen är.

Jag älskar också fantasy och där kan jag inte låta bli att nämna Harry Potter filmerna. Jag tycker de är otroligt bra även om de inte når upp till böckernas standard.

Jag slutar med att nämna genren äventyrsromaner gärna med mystiska föremål och legender som väver samman historia, fiktion och verklighet. Gillar du också detta tycker jag absolut att du ska kolla upp Warehouse 13. En rolig och spännande serie om ett gäng före detta Secret Service agenter (om jag inte minns helt fel) som numera får jobba på ett mystiskt ställe där de samlar in artefakter från olika tider som är "förtrollade". Titta på den - jag lovar den är otroligt bra.

26 kommentarer:

 1. Harry Potter filmerna är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är de verkligen. Behöver man komma till trollkarlsvärlden en stund utan att man hinner läsa böckerna så är dessa ett utmärkt komplement.

   Radera
 2. Jag har inte sett någon av dessa faktiskt, förutom några Harry Potter filmer men Downtown Abbey är jag lite sugen på att testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Den är helt fantastiskt bra. Till och med så att jag såg de första två säsongerna på två dagar när jag låg hemma och var sjuk.

   Radera
 3. Downton Abbey förstår jag att jag borde ha sett. Vet inte varför det inte blivit av.

  SvaraRadera
 4. Harry Potter tänkte jag inte på! De filmerna är ju superbra!

  SvaraRadera
 5. Men hur kunde jag glömma Harry Potter?!

  SvaraRadera
 6. Downtown Abby har jag ännu inte börjat titta på men varit sugen på bra länge nu, alla pratar så gott om den.
  Once upon a time är en serie som jag följer, den är så himla gullig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar Once upon a time. Klockren tycker jag att den är.

   Radera
 7. Funderade på om jag skulle välja Harry Potter, men det är ju egentligen inte min genre... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag läser en del fantasy till och från och kände därför att den behövde vara med.

   Radera
 8. Åh, jag tänkte inte på Harry Potter! Downton Abbey skulle jag vilja se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Downton Abbey är riktigt, riktigt bra. Dessutom tänker jag alltid på Harry Potter. Kalla mig gärna nörd.

   Radera
 9. Warehouse 13 har min syster börjat kolla på, hon är helt fast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är faktiskt himla bra, i alla fall de första säsongerna. Jag gillar karaktärerna och humorn.

   Radera
 10. Har aldrig ens hört talas om Warhouse 13, men jag gillar dina övriga så kanske borde kolla upp den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. En mycket trevlig serie.

   Radera
 11. känns som ännu några serier jag borde lägga till i min att titta på-lista. den är tyvärr lång... inte lika som att läsa-listan men nära på:) Harry Potter är så outstanding att jag glömmer bort den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så. Jag tittar dessutom nästan aldrig på varken serier eller tv men ibland händer det att sambon (som är fantast) drar in mig i tittandet också.

   Radera
 12. Harry Potter-filerna är superbra. Dem kan man se hur många gånger som helst. På första avsnittet av Warehouse 13 kikade jag härom dagen. Absolut en serie som jag kommer att fortsätta se. Just nu håller vi på att kika på den gamla serien Relic Hunter en serie i äventyrsgenren som sändes mellan 1999 - 2002. den är riktigt rolig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relic Hunter kanske jag ska nämna för sambon då så vi kan kolla upp den.

   Radera
 13. Warehouse 13 är bra, så synd att de håller på och ska lägga ned den :( Downton är ju en självklar favorit. OUAT är på uppsving igen efter att ha varit nere i en svacka.

  SvaraRadera
 14. Once upon a time gillar jag med, särskilt Regina är cool...

  SvaraRadera