2014-01-19

En smakebit på søndag: MagiSå då var det söndag och vi får väl se hur jag överlever denna. Satt uppe på tok för sent och läste ut En dag av David Baldacci. Plus att jag började på en bok till. Den boken, Septimus Heap Magi av Angie Sage är den bok jag tänkte presentera i veckans En smakebit en söndag via bloggen Flukten fra virkeligheten.

Egentligen vet jag inte alls vad det här är för typ av bok, men jag gissar på fantasy. Den handlar om magi och trolldom i alla fall. Silas Heap hittar en dag när han är på väg hem till sin fru Sarah ett litet nyfött barn i skogen. Han tar med sig flickan hem och hon får bli en del av familjen. Men kan det vara så att den lilla flickan som de döper till Jenna faktiskt är en prinsessa.

Smakbiten är hämtad från sida 25.

När dragen grydde och Silas och Sarah äntligen somnade, hade de bestäm sig för att familjen Heap skulle göra som den brukade göra. Knega vidare och hoppas på det bästa.
Så i nio och ett halvt år höll Silas och Sarah tyst. De låste och reglade sin dörr, de pratade bara med sina grannar och sådana som de kunde lita på och när magi ströks från skolschemat undervisade de barnen i magi där hemma på kvällarna.
Och det var därför alla i familjen Heap när nio år hade gått hade gröna ögon med en genomborrande blick. Alla utom en.

18 kommentarer:

 1. Det här var barnens favorit för några år sedan. Först läste maken böckerna högt, sen har barnen läst om dem flera gånger. Jag har flera gånger tänkt jag skulle prova... Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att de verkade vara gillade. Det lovar gott.

   Radera
 2. Likte godt coveret på boken. Tusen takk for smakebiten :-)

  SvaraRadera
 3. Jeg synes også coveret er fint, det gjorde meg nysgjerrig på boken. Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bara tack vare omslaget som jag plockade upp boken på en loppis. Nu hoppas jag på att den är bra också.

   Radera
 4. En fin bok. Och spännande! Jag gillar att läsa barn/ungdomsböcker emellanåt. Har blivit för lite av den varan på senare tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt avkopplande att göra det ibland tycker jag. Och denna månaden har jag läst många, bland annat Narnia och Bronsdolken.

   Radera
 5. Tyckte det här var en trevlig serie när jag läste den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om många tycker att den är bra. Det lovar gott inför läsningen.

   Radera
 6. Låter spännande :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Dette synes jeg er en fantastisk serie. Jeg har lest bøkene etterhvert som de kom ut, men jeg har ikke enda fått lest den siste. Det kommer jeg helt sikkert til å gjøre noe med :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att den är bra. Då lär sidorna springa förbi...

   Radera
 8. Takk for smakebit og ha en fin søndag.:)

  SvaraRadera
 9. Låter intressant! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera