2014-05-11

Just nu läser jag

Eller vad titlen borde heta, just nu läser jag inte de här böckerna...

Jag håller fortfarande på med Hillary Mantels mastodontverk Wolf Hall. Igår snodde jag till mig 45 minuters läsning ur den och kanske, kanske med lite tur kan jag sno till mig ytterligare en halvtimme ikväll.

En Engelsman i Paris har börjat lovande. Mycket lovande men faktum är att jag inte kommit längre i den än 70 sidor ungefär och just nu känns 70 sidor till väldigt avlägsna.

Svärdets fält är väl egentligen den enda bok som för tillfället får hålla mig sällskap. Och det beror enbart på att det faktiskt är en ljudbok och att den kan hålla mig sällskap i allt pappersvikande.

Skönhet, Odjur, Häxor, Prinsar borde jag egentligen kunna ägna lite mer tid åt. En återberättad saga per kväll borde inte vara några problem att hinna med. En godnattsaga för mig själv liksom.

Konstiga huset är ytterligare en Christie-deckar som låg i läshögen, men med enbart 24 sidor lästa kan jag inte påstå att jag har kommit in i historien.

Valkyrie är en bok jag läser på uppdrag av Semic och som borde få all min uppmärksamhet snarast. Men det blir i alla fall några sidor i veckan ur den.

Det var nog det hela om jag inte glömt bort något i villervallan av tankar. Nu är det i alla fall nästan så att jag längtar efter den 26 maj då jag ska koncentrera mig på läsning och inget annat i ett par dagar.

2 kommentarer:

  1. Oj då, det var ett helt gäng du håller på med damtidigt. Jag läser en roman, en novellsamling och en e-bok samtidigt och jag hinner inte med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner mig lite splittrad i läsningen för tillfället, men mest är det jobbigt att inte ens hitta minsta lilla tid för läsningen.

      Radera