2017-08-10

Barnbokstorsdag: Vispekböcker och Pippi Långstrump

I tisdags var jag och Elin på biblioteket igen. Det brukar bli så med lite jämna mellanrum och som vanligt kom vi därifrån med en liten hög till mamma och en liten till Elin. Den här gången blev det ganska så många vispekböcker till dottern, ni vet de där fantastiska böckerna som Rabén och Sjögren ger ut. Det började med klassiska barnvisor så som Björnen sover, Lilla snigel och Krokodilen i bilen, alla illustrerade av Catarina Kruusval. Sen kom också Astrid Lindgrens underbar barnvisor under samma koncept och det var först och främst dessa vi lånade.

Här kommer Pippi Långstrump

Så till det fantastiska. Elin är nu 8 1/2 månad och kan redan välja vilken bok vi ska läsa allra mest. Hon letar medvetet fram Här kommer Pippi Långstrrump och så ska vi sjunga och läsa den boken tillsammans, eller ensam för den delen. Och då har vi bara haft den här hemma i två dagar ungefär. Hon sitter och gungar med när vi sjunger och det syns tydligt hur Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder fångar hennes intresse. Så heja läsning och heja Pippi Långstump, men allra mest heja Elin som visar så tydligt att hon tycker om det där med läsning.

Björnen sover : Ellen och Olle sjungerLilla snigelKrokodilen i bilen

För övrigt kan jag verkligen rekommendera de där illustrerade sångböckerna. Du behöver absolut inte kunna sjunga utan det går precis lika bra att läsa texten på sidorna eller prata om bilderna med barnen. De är hur som helst fantastiskt fina och igenkänningen för barnen blir stor då de många gånger känner igen sångerna.

2 kommentarer:

  1. Jag köpte Sommaren är min till brorsans yngsta 1,5 år, när han döptes och han älskar när vi tittar på bilderna och sjunger. Storebror som är 3,5 tycker också om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt klart ett vinnande koncept de tagit fram, för barn verkar älska det.

      Radera