2017-08-29

September månads utgivning

Det har blivit dags att kolla lite på septembers nya böcker. September är som vanligt månaden då vi översköljs av nya böcker. Jag vet inte om jag ska vara tacksam eller inte, men mest är det nog kul att få inse att jag inte kommer bli utan läsning den här månaden heller.

KrokasKrokas av Elin Olofsson

Det här är egentligen en helt ny bekantskap för mig, då jag aldrig läste Gånglåt av författaren. Men det finns mycket som tilltalar mig med synopsisen; efterkrigstid, vänskap, hemligheter. Så den här boken är jag definitivt redo att läsa.
Första recensionsdatum är den 28 september.
Boken ges ut av Wahlström & Widstrand
Den sorglöse hemsamariten av Mikael Bergstrand

Efter att i stort sett sträckläst Bergstrands böcker om Göran och Yogi (kan ha tjatat massor om böckerna men ännu inte skrivit en recension) så är jag ju definitivt intresserad av att läsa mer av författaren.
Första recensionsdatum är den 20 september.
Boken ges ut av Piratförlaget.Oraklets gåtaOraklets gåta av Rick Riordan

Yeah, ytterligare en Riordanbok. Jag har varit på väg att läsa denna på engelska länge men av någon anledning vill jag hellre läsa på svenska i det här fallet. Kan kanske bero på de grymt snygga omslagen som förlaget har på sina Riordanböcker. Eller ås är det helt enkelt bara bekvämlighet. Hur som helst så hoppas jag att denna ska dyka upp i brevlådan inom en snar framtid.
Första recensionsdatum är den 14 september.
Boken ges ut av Bonnier Carlsen.


Nordiska myter - från Yggdrasil till Ragnarök
Nordiska myter av Neil Gaiman

Jag vet inte huruvida Gaiman och jag är bästa vänner men en bok om nordisk mytologi vill jag givetvis väldigt gärna läsa. Det kan helt enkelt bli precis hur bra som helst.
Första recensionsdatum är den 28 september.
Boken ges ut av Bonnier Carlsen.
Min mammas hemlighetMin mammas hemlighet av Nicola Scott

Den här boken har en väldigt intressant synopsis och jag skulle gärna läsa den. Har aldrig tidigare hört talas om författaren eller om boken heller för den delen så jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig, men ibland är det bra att läsa lite oväntade böcker och Historiska media brukar hålla hög klass på sina böcker enligt min mening.
Första recensionsdag är den 18 september.
Boken ges ut av Historiska media.


Skuggornas tid
Skuggornas tid av Agneta Arnesson Westerdahl

Nästa del i serien Släkten som skrivs av en mängd olika författare. Jag har inte läst hela serien utan kom in någonstans runt bok 6 och borde kanske försöka läsa de första böckerna också. Detta är i alla fall nionde delen och jag är lite nyfiken på att se vad som kommer hända i den här boken.
Första recensionsdag är den 18 september.
Boken ges ut av Historiska media.
2 kommentarer:

  1. Kommer många spännande böcker nu till hösten. Svårt att välja vilka man ska prioritera, alla lär ju inte hinna läsas nu direkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gäller verkligen att prioritera bland allt spännande. Det är verkligen hur mycket böcker som helst att välja mellan.

      Radera