2017-12-26

Veckans topplista: böcker jag ännu inte hunnit läsa

veckans-topplista-e1500991790676.png

Jaha, då är vi helt plötsligt inne på årets sista vecka. 2017 har helt klart varit ett riktigt toppenår, förmodligen det allra bästa i mitt liv. Men det får vi ta i ett helt annat inlägg för nu är tanken att jag ska visa på några av de böcker jag inte hann med att läsa i år som jag gärna hade velat läsa. Det är Johanna på Johannas deckarhörna som som vanligt håller i det där med en topplista och här kommer böckerna.

1. Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Hypen på den här boken har ju varit minst sagt stor under året och jag ville så väldigt gärna läsa den. Men tiden, eller ron att sitta ner med en sådan bjässe till tegelsten har helt enkelt inte funnits. 2018 däremot ska det ske.

2. Sanningen om Alice av Kathrine Webb. Den här påbörjade jag någon gång under 2016 men sen kom jag aldrig längre. Vill så väldigt gärna läsa så snart måste det helt enkelt blir av.

3. The Mad Ship av Robin Hobb. Samma med denna. Det är ungefär 100 sidor lästa av den här tegelstenen. Men det är just det där med tegelsten i kombination av engelska som gör att jag inte har ro att läsa trots att jag vet att jag kommer älska.

4. Nevernight av Jay Kristoff. Ytterligare en bok som hypas jättemycket och som jag skulle läsa med en gång när jag köpte den men som ännu inte har blivit läst. Återkommande temat är att jag verkligen, verkligen vill läsa.

5. Törst av Jo Nesbø. Okej, egentligen borde väl Pansarhjärta så som den jag helst vill läsa för det är där jag är i serien, men av någon anledning så är det Törst jag vill komma till och verkligen hade tänkt läsa under året. Kanske för att det är den boken jag har i fysiskt format medans de andra finns som ljudbok, eller kanske för att den är ny och därför lockar lite mer. Oavsett så vill jag läsa ikapp serien.

Bildresultat för ett litet livBildresultatBildresultat för the mad shipBildresultat för nevernightBildresultat för törst

18 kommentarer:

 1. Ett litet liv är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med uppenbarligen, men storleken är minst sagt skrämmande.

   Radera
 2. Hm, Ett litet liv kunde ha kommit med på min lista, för den vill jag läsa men det är ju det där med tjockleken, ljudbok skulle gå lättare tror jag men vet inte om den är utgiven i det formatet....Törst har jag läst men blev lite besviken, men vet att många har gillat den. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle också gärna läsa Ett litet liv som ljudbok men jag tror inte att den är utgiven så. Vet däremot att den finns som e-bok och det kan ju fungera lite mindre skrämmande kanske.

   Radera
 3. inte läst någon av dessa, kanske hoppar

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst någon av dessa. Påbörjade Ett litet liv, men gav upp om den.

  SvaraRadera
 5. Sanningen om Alice var en riktigt bra bok. Gilla Webbs sätt att skriva. Ett litet liv vill jag absolut läsa snart. Boken står och väntar i hyllan.

  SvaraRadera
 6. Törst var bra! Ett litet liv har jag sneglat på men tjockleken avskräcker...

  SvaraRadera
 7. Törst vill jag också läsa trots att jag bara läst första i serien tidigare :)

  SvaraRadera
 8. Storleken på Ett litet liv är inga problem när man väl har börjat. Jag önskade nästan att den skulle vara längre!

  SvaraRadera
 9. Ett litet liv är jättebra. de övriga har jag inte läst

  SvaraRadera
 10. Törst hade lätt kunnat vara med på min lista också :)

  SvaraRadera
 11. Ett litet liv har jag läst men inte skrivit om än. Så tjock men lättläst i mitt tyckte, meningarna bara flög fram. Bitvis otäck men nödvändigt skriven.

  SvaraRadera
 12. Ett litet liv vill jag läsa men fick inte den i julklapp liksom

  SvaraRadera
 13. Nevernight skulle jag kanske gilla också.

  SvaraRadera
 14. Vi är nog väldigt få som inte läst Törst i år :)

  SvaraRadera
 15. Tror bestämt vi började på Sanningen om Alice ungefär samtidigt och jag har inte heller läst klart den än. Haha.

  SvaraRadera
 16. Ett litet liv har man onekligen blivit nyfiken på efter allt :)

  SvaraRadera