2018-01-20

Ester Karlsson med K av Olséni och HansenDen lilla bostadsrättsföreningen Lärkan brukar vara ett trevligt hus. Där bor Ester tillsammans med sin kakadua Roland. Ester är helt ärligt inte jättelycklig utan tycker att dagarna sedan hennes man dog är långtråkiga och sorgliga. Men så händer det helt plötsligt något spännande, vaktmästaren hittas död i sitt vindsförråd och Ester kan inte låta bli att hjälpa polisen lite på traven.


Ester Karlsson med K

Här tycker jag att det fanns hur mycket potential som helst. En pusseldeckare där en gammal dam är inblandad för att lösa mysteriets gåta. Det har jag gillat i det förflutna om man så säger (*host* Miss Marple *host*). Och visst tycker jag om den här boken även om den kanske inte är fullt så bra som jag hade hoppats. Ester är inte en karaktär som jag direkt tycker om. Hon är ganska så tvär och butter och är lite för ordningsam för min smak. Då tycker jag bättre om hennes syster som bor en våning under som hon anförtror sig sin utredning.
Men själva deckargåtan är det däremot inget större fel på. Den är både spännande och roligt och jag tycker om att få lära känna de olika karaktärerna i fastigheten. Visst blir det lite väl otroligt ibland men det gör mig helt ärligt inte så mycket det heller.  Så på det stora hela var det här en trevlig bok att spendera några timmar tillsammans med.

Ester Karlsson med K får 3/5 i betyg av mig.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon & Bookoutlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar