2018-05-10

Barnbokstorsdag: Månadens böcker i Barnens bokklubb

Förra veckan kom månadens bokpaket från Barnens bokklubb och det blev kärlek med en gång. Alltså, så bra det är med böcker som utnyttjar flera sinnen samtidig för små barn. Det är inte bara syn och hörsel i de här böckerna utan även känsel. Här ska det tryckas och flyttas och klämmas och lyssnas och dansas, allt i en skön blandning.

I djurens karneval får vi följa med några djur när de går i ett karnevaltåg. Till varje djur spelas en lite musiksnutt upp som på något sätt ska härma djurens egenskaper, det magnifika lejonet, den studsande kängurun och Elins favorit, de drillande fåglarna. Boken är fantastiskt fin och Elin dansar och sjunger till.

Mitt första memo är en bok som har ett flertal inbyggda memoryspel, precis som titeln föreslår. På varje uppslag förflyttas vi till djurs olika miljöer, savannen, havets botten eller skogen för att nämna några. Där får vi se ett antal djur på ena sidan och på andra sidan finns det memory där "korten" flyttas åt sidan för att ta redan på vad för djur som kan finnas bakom. Så finurligt. Bok och spel på samma gång. Pedagogiskt och bra. Sådant gillar jag.

0-3 år: Djurens karneval + Mitt första memo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar