Jag tycket faktiskt ganska mycket om att läsa om krig. Det låter kanske helt knäppt men så är det i alla fall. Men det ska inte vara vilka krig som helst utan det ska vara historiska böcker (romaner) där fakta och fiktion blandas på ett snyggt sätt.
Med tanke på detta så tycker jag Lyrans tematrio passa mig perfekt.
1. Skrev tidigare idag om Conn Iggulden och han är lite av en mästare på att skriva om stora krigiska härförare. Hans serie om Djingis Khan (Erövraren) är mycket bra. Men räkna med ganska detaljerade krigsföringar och krigslister.
2. Fortet av Bernard Cornwell handlar om ett sjöslag under amerikanska frihetskriget. Det är ett krigsslag som egentligen blir ganska löjligt, för ingen sida tror sig om att kunna segra utan de ligger och väntar ut varandra och försöker lura varandra. Boken är otroligt långsam men ändå så tänker jag på den så här i efterhand som ganska bra.
3. Om korstågen och krigen i Det Heliga Landet kan man läsa om när man plockar upp Brödraskapet av Robyn Young. Här får vi följa några korsriddare i deras kamp med att återta Jerusalem. Det är definitivt krig i den här boken. Tyvärr har det inte blivit av att jag läst andra boken än - Korståg - men den står i hyllan och väntar på sin tur.
Iggulden har jag tänkt att jag måste testa ngn gång.
SvaraRaderaDet tycker jag definitivt att du ska göra. Det är spännande, ganska lättsamt för att våra så pass mycket historia och alltid lär man sig något. Jag tycker han väver ihop fakta och fiktion på ett utmärkt sätt.
RaderaIdel okända titlar och även krigen de beskriver är ganska okända för mig :)
SvaraRaderaMen jag lovar att om du är lite intresserad av historisk, krigisk litteratur ska du i alla fall kolla upp Iggulden. Han är suverän.
RaderaIggulden är en favorit och jag gillade också Young. Cornwell har jag inte läst ännu men är nyfiken på hans böcker.
SvaraRaderaIggulden är en favorit hos mig också. Cornwell har jag bara läst denna boken av men är lite intresserad av att kolla upp flera titlar.
RaderaConn Iggulden är verkligen mycket bra. Robyn Young har jag också läst, liksom Cornwells vikingaböcker. Det blir svårt nu för mig nu för snart är alla bra tagna. :-)
SvaraRaderaJag känner att jag absolut vill läsa mer av dessa författtare, och framför allt de två sistnämnda. Att läsa om vikingar låter intressant.
RaderaMin bror gillar Iggulden och Cornwell, jag tror att det är därför jag inte har läst dem :)
SvaraRaderaSå kan det definitivt vara. Principer kan man aldrig ha för många av.
RaderaHar inte läst några av dina - tycker det låter som spännande tips och det är intressant med lite mer "ovanliga" krig i litteraturen!
SvaraRaderaJa visst är det. Inget fel att till exempel läsa om andra världskriget, de böckerna behövs definitivt. Men ibland kan det vara intressant med något annat.
RaderaÅh, sista boken fick mig tänka på serien Vägen till Jerusalem av Jan Guillou, en jätte bra serie enligt mig:). Den låter väldigt intressant, får nog skriva upp den:).
SvaraRaderaJag har tyvärr inte läst Guillous serie om Arn men jag borde ta tag i den. Däremot sett filmerna och gillat.
RaderaSer att du har med både Iggulden och Young. Dessa två finns även hos mig denna veckan! Men din tredje har jag inte läst.
SvaraRaderaJag har inte läst mycket av Cromwell heller men ser fram emot att plocka fram ytterligare en bok vid bästa tillfälle.
RaderaTrots (eller kanske på grund av) att jag både gjort lumpen och jobbat i försvarsmakten så är inte krig det jag helst läser om. Det här var en svår triss för mig att lösa, men du lyckades bra!
SvaraRaderaDå förstår jag att man inte vill läsa om krig. Vill ju inte ta med sig jobbet hem:) Men jag läser de mycket för historian.
RaderaTack för tipsen, inte läst någon av dessa men de är alla lockande.
SvaraRaderaRekommenderar att börja med Iggulden. Han är bäst av de jag nämnt.
Radera