2012-01-08

Söndagsmys

Idag har jag spenderat dagen under ett täcke. Dock inte liggandes i sängen utan sittandes i min mysiga lässtol med en massa tända ljus runt omkring mig. Dessutom har jag läst. Så skönt det har varit efter en vecka där jag knappt läst något alls.
Harry Potter och hemligheternas kammare fick stå för underhållningen. Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag läser den men skönheten med att läsa om en bok är att det går fort och man kan ryckas med i handlingen snabbare, just för att du faktiskt kan den. Jag förundras hela tiden medans jag läser om hur bra Rowling lyckas binda ihop sina böcker på ett alldeles utmärkt sätt. T ex nämns i denna boken borttrollningsskåpet som är av central betydelse när du senare läser Halvblodsprinsen. Men det omnämns bara en gång och är egentligen helt utan betydelse för handlingen den i den här boken.

Underbar stäckläsning blev det i alla fall och får se om jag inte tar upp Fången från Azkanban en runda nu ikväll istället för någon annan ny bok som jag egentligen skulle behöva läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar