2012-01-12

Utflyckt

I gång i månaden tar vi på oss våra gula västar och traskar iväg. Det är rätt så långt att gå så vi måste ha ett depåstopp ungefär på halva vägen. Lyckan är stor när vi så äntligen kommer fram och kan kasta oss (verkligen kasta känns det som ibland) in bland alla bilder och spännande bokstäver. Vi har givetvis hamnat på närmsta bibliotek, och de tappra gångarna är en grupp 5-åringar. Hos några är det första, bästa bok som gäller. Andra går länge mellan lådorna och väljer och frågar om de tror att vi vuxna tycker det är en bra bok. Tyvärr måste vi säga nej ibland för intelligensnivån ligger lite högre än Max Potta (förringar inte Max Potta, bara att den inte passar en 5-åring). Likaså är det några som tycker att böckerna med blod (anpassade för 15-åringar) är bra lektyr. Men en sak är säker. En fem åring är petig när det slutligen ska väljas.

Slutligen har vi i alla fall valt en massa böcker, närmare bestämt 33 stycken som ska få följa med hem till förskolan, och en salig blandning av böcker är det också. Ett barn kommenterade mycket bestämt att det var tråkigt att man bara fick välja två böcker var, för när han var på biblioteket med mamma fick han minsann välja flera. Jag svarade att vi tyvärr var tvungna att tänka på de stackars pedagogernas ryggar, som ska bära tillbaka alla böcker på ryggen, en sträcka av 3-4 km.

Lika nöjda som vi är när vi går, lika trött och nöjda är vi när vi kommer tillbaka till förskolan. Efter maten så är det aldrig så mysigt att ha vila, som gången efter att vi har varit på biblioteket och har massor av böcker att välja mellan. Favoriten brukar vara Håkan Bråkan av Olsson och Jacobsson och vi skrattar lika glatt tillsammans, både barn och vuxna.

Ja det här med bibliotek är en toppengrej. Det är vi absolut överens om på min förskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar