2013-09-02

Tematrio - tegelstenar

I denna veckans tematrio hos Lyran vill hon att vi berättar om tre minnesvärda tegelstenar. Jag har i mina dagar läst ganska många tegelstenar, ett tag ville jag nästan bara läsa dessa. Därför är det ganska svårt att bara komma på tre. Men ett försök är det värt.

1. Främlingen av Diana Gabaldon. En historisk roman med massor av romantik, lite magi och underbara beskrivning. Det var som om boken var skriven för mig. Tyvärr har jag inte kommit vidare i läsningen av serien. Men snart så.

2. Jag är en person som läser ganska mycket fantasy till och från och då kan man ju i stort sätt välja vilken bok man vill så räknas det som en tegelsten. Men min kopia av Sagan om ringen är modellen större, nämligen så innehåller den alla tre böckerna i en. Kanske lite fusk men du kan inte läsa en bok utan att läsa dem alla.

3. En bok som kommer leva kvar hos mig i hela mitt liv är utan tvekan Borta med vinden. Det är den bok jag har i flest exemplar och den i kombination med filmen väcker många minnen hos mig. Nu är det säkert 15 år sedan jag läste den men jag glömmer inte hur jag föraktar Scarlett. Kanske dags för omläsning snart.

PS: Jag har inte glömt Harry Potter tänkte bara att jag inte skulle låta honom vara med på varenda lista jag skriver. Kan ju bli lite tråkigt.

15 kommentarer:

 1. Borta med vinden har jag både sett och läst och jag gillade ingendera :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt att gilla Scarlett O'Hara. Hon är inte en trevlig karaktär. Men ändå är det något som jag gillade med boken.

   Radera
 2. Jag måste vara unik som i te läst Gabaldon, tack för påminnelsen. Jag har lovat en arbetskamrat att pröva :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar ju lite emot eftersom böckerna är gigantiskta.

   Radera
 3. Sagan om Ringen trilogin är fantastiskt bra. har inte läst någon bok av Gabaldon ännu trots att jag länge tänkt göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är Sagan om ringen helt otroligt. Det är dessa böcker som öppnade upp fantasy för mig.

   Radera
 4. Känner igen det där med att lägga samma böcker på listorna hela tiden. Men är det en bra bok så är det :) Plus jag har tendens att glömma de som det är länge sedan jag läste *skäms*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Men någon gång kan det vara kul att försöka med något nytt.

   Radera
 5. Att skriva/läsa om Harry kan väl aldrig bli tråkigt :)

  SvaraRadera
 6. Håller helt med om Sagan om Ringen - att bara läsa en av delarna är helt omöjligt för att inte säga hädiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man kan lika gärna säga att det är en enda bok.

   Radera
 7. Sagan om ringen är en mycket bra tegelsten! Gabaldon har jag aldrig provat, men det kanske jag skulle göra..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gabaldon är en trevlig historisk romance med lite magi. Vad kan gå fel???

   Radera
 8. Inte läst ettan, gillade inte tvåan, älskade trean! Men det är många år sedan jag läste både tvåan och trean, så kjag minns i princip inte mer än så...

  SvaraRadera